• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:08 - 12 Νοε 2007

Αλογοσκούφης προς ξένους επενδυτές: «Εμπιστευθείτε την Ελλάδα»

«Η Ελλάδα προσφέρει σε όποιον επενδύσει σε αυτήν, σημαντικά πλεονεκτήματα. Στον χώρο του τουρισμού, της ενέργειας, των υπηρεσιών. Στον τραπεζικό κλάδο. Στον χώρο της ανάπτυξης ακινήτων», υπογράμμισε στους ξένους επενδυτές ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας σε διεθνές επενδυτικό Συνέδριο για την Ελλάδα, που διοργανώνεται από την CapitaL Link στη Νέα Υόρκη.

Oι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας διαγράφονται ακόμη πιο θετικές για τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο των εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή και της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας.

«Οι αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι διασφαλισμένες για τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας απευθυνόμενος σε διεθνείς επενδυτές, επιτελικά στελέχη μεγάλων επενδυτικών τραπεζών και επιχειρηματίες που αποτελούσαν το ακροατήριο του Συνεδρίου.

Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, επισήμανε ο κ.Αλογοσκούφης, θα εξασφαλισθούν, μεταξύ άλλων, με την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων της επόμενης προγραμματικής περιόδου, που ανέρχονται σε 35 δισεκατομμύρια δολάρια ως το 2013, με το ευρύ πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που θα ξεπεράσει το 2008 τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και με τις ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί στο πλαίσιο του Επενδυτικού Νόμου του 2005 και ξεπερνούν τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, πρόσθεσε, θα συμβάλουν οι Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού τομέα που ξεκινούν να υλοποιούνται από τον επόμενο χρόνο και οι οποίες ξεπερνούν τα 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι ΣΔΙΤ ανοίγουν νέους δρόμους για την επιχειρηματικότητα και για τους ξένους επενδυτές και πλέον μπορούν να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές υψηλής προτεραιότητας πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.