• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ναυαγεί... το ντιμπέιτ
17:52 - 05 Ιουν 2012

Ναυαγεί... το ντιμπέιτ

Προς ναυάγιο οδεύει το ντιμπέιτ ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς οι διαφωνίες σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής φαίνεται να επικρατούν.

Ενώ αρχικά είχε οριστεί για τη Δευτέρα 11 Ιουνίου και είχε συμφωνηθεί στο όνομα του Νίκου Χατζηνικολάου για τη διεξαγωγή του, ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο τραπέζι κι άλλο όνομα δημοσιογράφου, αυτό της Έλλη Στάη.

Με επίσημη ανακοίνωσή της η ΝΔ αποδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ και στην προσπάθεια του να αποφύγει τα κρίσιμα ερωτήματα της προεκλογικής περιόδου την ματαίωση του ντιμπέιτ μεταξύ Σαμαρά-Τσίπρα η ΝΔ.

Σε μία σκληρή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης αναφέρει ότι «την ώρα που είχαν απολύτως συμφωνηθεί οι βασικοί άξονες και το πλαίσιο της τηλεμαχίας και ενώ οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για την έκδοση κοινής ανακοίνωσης εντός της ημέρας, ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο χθες το απόγευμα, όσο και σήμερα το μεσημέρι, εξέδωσε εσπευσμένα, δύο ανακοινώσεις, αγνοώντας ακόμα και τον ίδιο του τον λόγο και κατεδαφίζοντας όλα όσα είχαν προηγουμένως συμφωνηθεί.

Δεύτερον, ενώ είχε από κοινού αποφασιστεί ότι ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου θα ήταν ο δημοσιογράφος που με την αντικειμενικότητα, το κύρος και την εμπειρία του, ως κοινώς αποδεκτό πρόσωπο, θα συντόνιζε την τηλεμαχία, ο ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνικά έβαλε στο τραπέζι και νέο όνομα δημοσιογράφου, που όμως (πάλι από κοινού) δεν είχε προκριθεί.

Μόλις οι εκπρόσωποί Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τα χέρια για την τηλεμαχία των δύο αρχηγών, αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να τα ανακατέψει όλα: ονόματα δημοσιογράφων, διαδικασίες, ακόμα και εμπαιγμό των άλλων κομμάτων, με στόχο να τα τινάξει όλα στον αέρα…».

Και καταλήγει με μία πολιτική επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ: «Κατανοούμε την αγωνία του κ. Τσίπρα να εξηγήσει τις θέσεις του για την στήριξή του από το λόμπι της δραχμής, την υπόθαλψη της τρομοκρατίας, την ελληνοποίηση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, την έξοδό μας από το ΝΑΤΟ, τις πορείες της Νεολαίας του στα Σκόπια με στόχο να τους δοθεί το όνομα «Μακεδονία», και της μόνιμης συνηγορίας του υπέρ του παρεμπορίου και των κουκουλοφόρων που καταστρέφουν τα κέντρα των Ελληνικών πόλεων.