• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Τρ.Αλεξιάδης: Η συντριπτική πλειοψηφία δεν πρέπει να φοβάται το περιουσιολόγιο
10:38 - 30 Νοε 2015

Τρ.Αλεξιάδης: Η συντριπτική πλειοψηφία δεν πρέπει να φοβάται το περιουσιολόγιο

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει να φοβάται τίποτα από το περιουσιολόγιο», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, εξηγώντας ότι «ο μισθός δεν θα μπαίνει στο περιουσιολόγιο» και ότι «θα πρέπει να δηλωθούν τα χρήματα που βρίσκονται εκτός τραπεζών, ωστόσο δεν θα φορολογηθούν».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι «όσοι έχουν δηλώσει τα περιουσιακά στοιχεία, δεν χρειάζεται καν να τα ξαναδηλώσουν», αφού το υπουργείο «θα κάνει τη διασταύρωση των στοιχείων», ενώ συμπλήρωσε ότι θα δημιουργηθεί μια φόρμα η οποία θα αφορά στις μεταβολές των περιουσιακών στοιχείων.

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, με το σχετικό νομοσχέδιο που θα έρθει σύντομα θα δοθεί η ευκαιρία να δηλωθούν εισοδήματα που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα. «Αν όμως δεν δηλωθούν, δεσμεύονται από το κράτος και θα υποστούν την ανάλογη φορολογική επιβάρυνση», προειδοποίησε.

«Να αποκτήσουμε κουλτούρα συνέπειας ως προς τις πληρωμές μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, αναγνωρίζοντας ότι αυτή είναι μια κουλτούρα που πρέπει να αποκτήσει και το κράτος.

Αναφορικά με τον τρόπο φορολόγησης, ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι «τα τεκμήρια θα εξεταστούν» και ότι «μέσα στο 2016 θα αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης», αφού υπάρχουν αλλαγές στα δεδομένα.

«Για τα εισοδήματα του 2015 δε θα έχουμε μεγάλες αλλαγές, μεγάλες αλλαγές θα έχουμε για τα εισοδήματα του 2016 και θα έχουν να κάνουν με το πλαστικό χρήμα», είπε τέλος.