• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Τσίπρας σε Τσακαλώτο: «Στηρίζουμε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία»
20:33 - 11 Ιουλ 2016

Τσίπρας σε Τσακαλώτο: «Στηρίζουμε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν ο μοναδικός υπουργός οικονομικών στο Eurogroup που απέρριψε την επιβολή ποινής σε Ισπανία και Πορτογαλία.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήταν σαφές: «Θα στηρίξουμε ανεπιφύλακτα και σκληρά» τις προτάσεις που θα παρουσιάσουν η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία στο σημερινό Eurogroup και στο αυριανό Ecofin για τα μεγάλα ζητήματα που τους αφορούν. Δηλαδή, για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό (οι δύο πρώτες) και για τη διάσωση των τραπεζών χωρίς bail in (η τρίτη).

Αυτή τη «γραμμή» έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς το θέμα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας βρίσκεται στην ατζέντα του εν εξελίξει Eurogroup, ενώ το ιταλικό πρόβλημα θα τεθεί αύριο στο Ecofin.

Κατά τις πληροφορίες, ο κ.Τσακαλώτος, στο πλαίσιο της "γραμμής", ήταν ο μοναδικός ΥΠΟΙΚ που απέρριψε την επιβολή "ποινής" ("προστίμου") στις δύο χώρες της Ιβηρικής, με το επιχείρημα ότι μία τέτοια απόφαση, μετά το Brexit ή με επίκληση του Brexit, στέλνει λάθος μήνυμα στις αγορές.