• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στις 4 Δεκεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι
15:55 - 24 Νοε 2016

Συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στις 4 Δεκεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι

Σφραγίστηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις 4 Δεκεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι.

Την είδηση μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν θα γίνει στο περιθώριο διεθνούς εκδήλωσης που θα λάβει χώρα στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τη συζήτηση αναμένεται να απασχολήσουν εκτός από το Κυπριακό και οι διμερείς σχέσεις, υπό το φως των επαναλαμβανόμενων αναθεωρητικών αξιώσεων της Άγκυρας, αλλά και το προσφυγικό και οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτημα που έχει βαρύνουσα σημασία ειδικά μετά το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για «πάγωμα» των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι δυο άντρες κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας μίλησαν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και για το θέμα του προσφυγικού, και σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ζητήσει συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο μέσα στον Δεκέμβριο.