• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Τι συζήτησε με το Δήμαρχο Λέσβου ο Π. Σκουρλέτης
20:12 - 07 Ιουλ 2017

Τι συζήτησε με το Δήμαρχο Λέσβου ο Π. Σκουρλέτης

Με το δήμαρχο της Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτης ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι αυξημένες ανάγκες του Δήμου σε χρηματοδότηση, έμψυχο δυναμικό, αλλά και για την επίσπευση διαδικασιών, προκειμένου να ανταποκριθεί στο έργο της στήριξης των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό της 12ης Ιουνίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει πως συζητήθηκαν ζητήματα πρόσθετης έκτακτης χρηματοδότησης λόγω των καταστροφών, η δυνατότητα υποστήριξης των προσπαθειών του Δήμου με έκτακτο προσωπικό και με τους ανάλογους πόρους, η διευκόλυνση των υπηρεσιών του Δήμου σε σχέση με την υλοποίηση έργων και προγραμμάτων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά το ειδικευμένο προσωπικό που τα υποστηρίζει έχει διατεθεί για τη διαχείριση των συνεπειών του σεισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν στον Υπουργό Εσωτερικών και άλλα ζητήματα που αφορούν στον Δήμο, όπως το πρόγραμμα αποκατάστασης παιδικών χαρών, ενώ έγινε συζήτηση και ενημέρωση σχετικά με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα και τον τρόπο που αυτοί θα καλύψουν τις ανάγκες αποκομιδής των απορριμμάτων, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία τοποθέτησης μόνιμου προσωπικού.

Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο της Λέσβου ότι το Υπουργείο θα εξετάσει διεξοδικά τα περιθώρια στήριξης του Δήμου για τα ζητήματα που έθεσε, αλλά και ότι όπου χρειαστεί θα επιδιώξει, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, να διευκολύνει την εξέλιξη εγκρίσεων, διαδικασιών και έργων.

Τελευταία τροποποίηση στις 07/07/2017 - 20:11