• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Υπ. Δικαιοσύνης: Προσπάθεια δημιουργίας «ηθικού πανικού» από τη ΝΔ
15:51 - 05 Μαρ 2018

Υπ. Δικαιοσύνης: Προσπάθεια δημιουργίας «ηθικού πανικού» από τη ΝΔ

«Ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε σήμερα ότι υπάρχουν φυλακές στον Κορυδαλλό με προβλήματα, μόλις το Υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε το σχέδιό του για την αναδιοργάνωσή τους», σχολιάζει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ για προσπάθεια δημιουργίας «ηθικού πανικού».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Είναι αλήθεια: Δεκαετίες αδράνειας της παράταξής του γέννησαν παθογένειες, τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων.

Η φάρσα των φυλακών Γ΄ τύπου που αναμασάει σαν καραμέλα, μπορεί να ήταν η βάση για πελατειακές εξυπηρετήσεις και εργολαβίες, δεν απέδωσε όμως τίποτα στην αντεγκληματική πολιτική ούτε φυσικά στις επικρατούσες συνθήκες λειτουργίας των φυλακών Κορυδαλλού.

Καλούμε τη Ν.Δ. να επιδείξει επιτέλους την ελάχιστη σοβαρότητα στο θέμα της ασφάλειας, χωρίς δημαγωγία και εκμετάλλευση της αγωνίας των πολιτών. Η προσπάθειά της για τη δημιουργία «ηθικού πανικού» δεν βοηθά τη χώρα αλλά υπονομεύει το μέλλον της και καταδεικνύει το δικό της πανικό ο οποίος καθημερινά διογκώνεται.»