• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Mητσοτάκης σε επιχειρηματίες: Όχι μόνο μερίσματα τα κέρδη-Δώστε καλύτερους μισθούς
20:33 - 24 Οκτ 2024

Mητσοτάκης σε επιχειρηματίες: Όχι μόνο μερίσματα τα κέρδη-Δώστε καλύτερους μισθούς

 «Η Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Η οικονομία καταγράφει πολύ σημαντικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς και έχουμε κλείσει το μισό επενδυτικό κενό που μας χωρίζει από την Ευρώπη,» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ανοιχτή εκδήλωση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (24/10), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα τελευταία πέντε χρόνια δημιουργήθηκαν 500.000 νέες θέσεις εργασίες.

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο για την εκλογή του στην προεδρία του ΣΕΒ και ανέφερε τα ορόσημα της κυβερνητικής θητείας του, εστιάζοντας στην αύξηση των μισθών των εργαζομένων, στα ενισχυμένα μεγέθη του τουρισμού, αλλά και στην απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας.

Παράλληλα, δήλωσε ότι «οι κυβερνητικές δεσμέυσεις γίνονται πραγματικότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν υποχωρήσει στο 5,5%, δηλαδή στο ίδιο επίπεδο με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αναφορικά με το εργασιακό πλαίσιο, τόνισε ότι «η ψηφιακή πραγματικότητα έρχεται να μειώσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια, το κτηματολόγιο και τα νέα χωροταξικά πλαίσια είναι ίσως η πιο σημαντική αθέατη μεταρρύθμιση που υλοποιείται από αυτήν την κυβέρνηση».

Απορρόφηση Ταμείου Ανάκαμψης-(Επανα)Κατάρτιση εργαζωμένων

«Τώρα είναι η ώρα για ένα νέο σύμφωνο δράσης μεταξύ της Πολιτείας και των παραγωγικών φορέων για να απλωθεί η πρόοδος σε όλη τη χώρα» σημείωσε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης αφορούν τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Έχουν απορροφηθεί 28 δισ. από τα 36 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης σημείωσε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε τη σημασία που έχει το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή μια πολύ σημαντική πολιτική σταθερότητα.

«Κομβικός τομέας αποτελεί η κατάρτιση και επανακατάρτιση των εργαζομένων», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ΣΕΒ, καλώντας τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό και να πραγματοποιούν τις ανάλογες εκπαιδεύσεις προσωπικού με τη βοήθεια των αρμόδιων υπουργείων.

Μπροστά μας έχουμε ακόμα πολλές προκλήσεις, δεν γίναμε παράδεισος και σε αυτές τις προκλήσεις πρέπει να απαντήσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις σημείωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Οι εργαζόμενοι να γίνονται συμμέτοχοι στην πρόοδο

Απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΕΒ ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων δεν πρέπει να μεταφράζονται μόνο σε μερίσματα. Είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να γίνονται συμμέτοχοι στην πρόοδο των εταιρειών σημείωσε ο πρωθυπουργός καλώντας τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό. Ζήτησε δηλαδή καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας από τους επιχειρηματίες.

Ζήτησε επίσης πίστη στον ανταγωνισμό από τις επιχειρήσεις και προσανατολισμό της εταιρικής ευθύνης σε κοινωνικές ανάγκες.

Τελευταία τροποποίηση στις 24/10/2024 - 20:55