• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποπομπή Βορίδη – Κατηγορίες συγκάλυψης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
12:47 - 27 Ιουν 2025

ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποπομπή Βορίδη – Κατηγορίες συγκάλυψης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλοντας προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών των πρώην υπουργών Βορίδη και Αυγενάκη και προειδοποιώντας για τον κίνδυνο παραγραφής.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να συγκαλύψει τις ευθύνες Βορίδη και Αυγενάκη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, υποβαθμίζοντάς το σε «χρόνιες παθογένειες».

Ακόμα, το ΠΑΣΟΚ προειδοποιεί να μην ανοιχτεί «παράθυρο παραγραφής» και ζητά την αποπομπή Βορίδη, θέτοντας ερωτήματα για τις πρακτικές και άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Από χθες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεδιπλώνει τη στρατηγική της συγκάλυψης των ευθυνών των πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Βορίδη και Λ. Αυγενάκη, και υποβάθμισης του σκανδάλου διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ επί των ημερών της, σε …«χρόνιες παθογένειες».

Οι πρώην υπουργοί -όπως αναφέρεται σε ένορκες καταθέσεις στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ- φέρονται να αξίωναν παραιτήσεις προέδρων του Οργανισμού κάθε φορά που αυτοί προχωρούσαν σε πρωτοβουλίες εξυγίανσης και επιπλέον φέρονται να ασκούσαν πιέσεις να ξεμπλοκαριστούν «αμαρτωλά» ΑΦΜ.

Αυτές οι πρακτικές ήταν που πληρώνουν σήμερα οι Έλληνες φορολογούμενοι με επαχθή πρόστιμα που αγγίζουν το μισό δισεκατομμύριο, και οι ενδείξεις ποινικής ευθύνης υπουργών προκύπτουν από την έως τώρα μελέτη της δικογραφίας.

Από την πρώτη στιγμή προειδοποιήσαμε δημόσια την κυβέρνηση να μην ανοίξει κανένα παράθυρο παραγραφής.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ρητά επισείει αυτόν τον κίνδυνο. Γι' αυτό και επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Βορίδης δεν μπορεί να παραμένει στην υπουργική του καρέκλα.

Θα συνεχίσουν να είναι στην κυβέρνηση υφυπουργοί, που ως βουλευτές ζητούν να «ανοίξουν ΑΦΜ», «να δοθούν δικαιώματα ενισχύσεων» που τους επισημαίνεται ότι είναι κατά παράβαση του νόμου, και συγκεκριμένα πρόσωπα «να εξαιρεθούν από νόμιμο έλεγχο»;».