ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΧΑΕ: Χορηγός δράσης σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

15:37 - 13 Ιουλ 2020 | Αναλύσεις
ΕΧΑΕ: Χορηγός δράσης σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής ιδέας που διοργάνωσε το Γραφείο Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Μεταφοράς Τεχνολογίας του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου 2020 με την υποστήριξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν Χορηγός Δράσης του Διαγωνισμού με θέμα την "Παρουσίαση και Βράβευση Επιχειρηματικών Σχεδίων Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας".

Την εκδήλωση προλόγισαν ο κ. Σπυρίδων Κίντζιος, Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η κ. Πέγκυ Παπασταύρου, Διευθύντρια στη Διεύθυνση Τίτλων & Εκδοτριών του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και ο κ. Σταύρος Ζωγραφάκης, Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι ομάδες που διαγωνίζονταν παρουσίασαν 5 ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια τόσο σε εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου όσο και σε ακαδημαϊκούς και ευρύτερα ενδιαφερόμενους. Την ανάδειξη των νικητριών ομάδων πραγματοποίησε Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία απαρτίζονταν από τον κ. Σ. Αρσένη, Συντονιστή του Προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, τον κ. Ι. Μπατσή, Πρόεδρο της Γεωθερμική Α.Ε. και την κ. Λ. Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρο της Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Ελληνό-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, όπου όλοι αναφέρθηκαν στην υψηλή ποιότητα των επιχειρηματικών σχεδίων.

Η κατάταξη των νικητριών ομάδων ήταν η εξής: 

Την 1η θέση έλαβε η ομάδα της milk thistle-coffee,
Την 2η θέση έλαβε η ομάδα της AgroSafe, και
Την 3η θέση έλαβε η ομάδα της GreCoS

Στις νικήτριες ομάδες απονεμηθήκαν χρηματικά έπαθλα με χορηγία του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οι ομάδες που διαγωνίστηκαν

Τα επιχειρηματικά σχέδια που διαγωνίστηκαν αξιοποίησαν ποικιλία αντικειμένων στα οποία πραγματοποιείται υψηλού επιπέδου καινοτόμος έρευνα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε σύντομες περιγραφές από τις έξι ομάδες που διαγωνίστηκαν.

Υποκατάστατο καφέ "milk thistle- coffee". ¨Ένα αγκάθι που πίνεται!

Υποκατάστατο καφέ, από καβουρδισμένους καρπούς γαϊδουράγκαθου βιολογικής καλλιέργειας, σε δύο τύπους: espresso, ή cold brew,. Ένα εναλλακτικό ρόφημα απόλαυσης και ευεξίας, για την αποτοξίνωση του οργανισμού από χημικά πρόσθετα των τροφών, από περιβαλλοντικούς ρύπους, αλλά και από τις τοξίνες που παράγει ο ίδιος ο οργανισμός του ανθρώπου. Πρόκειται για ένα μοναδικό προϊόν στο είδος του.

Η ομάδα: Βασιλική Σασσάλου & Χριστίνα Χλαπανίδα

GreCoS: Το απόλυτο IoT στη γεωργία, το πρώτο προϊόν της T?Kon

Το GreCoS (Greenhouse Companion System) είναι ένα έξυπνο σύστημα κεφαλής που σκοπός του είναι να βοηθάει τον παραγωγό να διαχειρίζεται με βέλτιστο τρόπο τα διάφορα στοιχεία της καλλιέργειας του, στοχευμένα, οποιαδήποτε στιγμή, μέσω φωνητικών εντολών.

Η ομάδα: Ανδρουλιδάκης Νικόλαος, Κυπαρίσσης Αθανάσιος & Τζανίνης Γεώργιος

Οικολογικά καλαμάκια από παραπροϊόντα ελαιοκαλλιέργειας

Η Strawleaf, αξιοποιώντας τα παραπροϊόντα της ελαιοκαλλιέργειας (φύλλα και κλαδιά), παράγει οικολογικά καλαμάκια και στοχεύει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζουν τα ήδη υπάρχοντα. Δίνοντας αξία στον φυσικό ελληνικό πλούτο και αξιοποιώντας την ελληνική τεχνογνωσία, καινοτομεί στα   οικολογικά καλαμάκια και προσφέρει νέες οικολογικές λύσεις.

Η ομάδα: Κασιμάτη Αικατερίνη & Κατσαρά Βασιλική

Υπηρεσίες γεωργίας ακριβείας, πιστοποίησης και υγειονομικού ελέγχου

Η AgroSafe είναι μια εταιρεία γεωργίας ακριβείας που εστιάζει στη μελέτη του μικροβιώματος για την παροχή πρωτοποριακών υπηρεσιών. Η AgroSafe στοχεύει να βελτιώσει τις ήδη υπάρχουσες παροχές εταιριών γεωργίας ακριβείας, να βελτιώσει το εισόδημα των γεωργών, να παρέχει πιστοποίηση ασφαλούς καλλιέργειας, και να αναλαμβάνει υγειονομικούς ελέγχους από κρατικούς φορείς.

Η ομάδα: Διάκου Ιώ, Μήτσης Αθανάσιος, Παπακωνσταντίνου Ελένη & Πιερούλη Αικατερίνη

Ρομποτικό όχημα καταστροφής ζιζανίων

Η G.R.F. (Greek Robotic Farming) στοχεύει στην αναδιαμόρφωση του κλάδου των γεωργικών μηχανημάτων, με πρώτο της προϊόν το R.W.B. (Robo Weeder Bullet), ένα ενεργειακά αυτόνομο ρομποτικό σύστημα μικρού μεγέθους και βάρους, ικανό να αφαιρεί ζιζάνια από γραμμικές καλλιέργειες, χωρίς τη χρήση χημικών. Η G.R.F. οραματίζεται να γίνει απαραίτητο κομμάτι της γεωργίας, προβάλλοντας πολλές διαφορετικές λύσεις για τις ανάγκες του γεωργού, χρησιμοποιώντας τη ρομποτική τεχνολογία για την βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας.

Η ομάδα: Κοντογιάννη Μαρία, Τσαγκαράκης Μάνος & Χρήστου Ηλίας

Τελευταία τροποποίηση στις 15:40 - 13 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.