ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αγορές αναμένεται να ηρεμήσουν σταδιακά μετά το πρώτο sell off

11:10 - 25 Φεβ 2022 | Αναλύσεις
Οι αγορές αναμένεται να ηρεμήσουν σταδιακά μετά το πρώτο sell off
Οι αυξημένες πιέσεις στα διεθνή χρηματιστήρια έφεραν και τον ΓΔΧΑ στο πρώτο κρίσιμο επίπεδο στήριξης της ζώνης των 880-900 μονάδες. Στο εξής θα αξιολογηθούν οι λεπτομέρειες των κυρώσεων και από τις δύο πλευρές καθώς το ρίσκο θα απλωθεί σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αυτό αναφέρει αρχικά ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, ενώ στη συνέχεια προσθέτει:

Στο μεταξύ οι αγορές αναμένεται να ηρεμήσουν σταδιακά μετά το πρώτο sell off, αλλά η μεταβλητότητα θα παραμείνει υψηλή τουλάχιστον μέχρι να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Στις εισηγμένες ΕΕΕ και Σαράντη οι εξελίξεις θα έχουν άμεσο αλλά μικρό αντίκτυπο στα αποτελέσματα τους.

Κατά τα άλλα, τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν αποτελέσματα Δ΄τριμήνου με τα συγκρίσιμα EBITDA να κινούνται στα 138εκ. Ευρώ κατά 80% υψηλότερα από το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Σε επίπεδο έτους τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 341εκ. Ευρώ κυρίως λόγω αποτίμησης αποθεμάτων (συγκρίσιμα 144εκ ευρώ) γεγονός που επιτρέπει στη διοίκηση να διανείμει συνολικό  μέρισμα 0,40 ευρώ/μτχ εκ των οποίων τα 0,30ευρώ/μτχ θα δοθούν τον Απρίλιο. Σταθερά στο επίκεντρο παραμένει το γεωπολιτικό σκηνικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.