ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JPMorgan: Ελκυστικές οι ελληνικές μετοχές- Ισχυρό το περιθώριο ανόδου Κύριο

17:32 - 17 Μαρ 2022 | Αναλύσεις
JPMorgan: Ελκυστικές οι ελληνικές μετοχές- Ισχυρό το περιθώριο ανόδου
Σημαντικό περιθώριο ανόδου «βλέπει» η JPMorgan για τις ελληνικές μετοχές τους επόμενους 12 μήνες, θέτοντας τη χώρα μας ως μία από τις ελκυστικές αγορές της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης (CEEMEA).

Παρά το γεγονός ότι ο αμερικανικός οίκος διατηρεί neutral (ουδέτερη) τη σύστασή της για τις μετοχές του δείκτη MSCI Greece, εντούτοις αναμένει «εκτόξευση» των ελληνικών μετοχών έως και 40%. Για την ακρίβεια θέλει το περιθώριο ανόδου για την ελληνική αγορά από 35% έως 40% με βάση τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις που παραθέτει, το οποίο είναι το τρίτο υψηλότερο μεταξύ των 26 αγορών που εξετάζει.

Σύμφωνα με την JPMorgan η Ελλάδα βρίσκεται είναι από τις χώρες με τις μεγαλύτερες προοπτικές ανόδου, ξεπερνώντας μάλιστα τον μέσο όρο των αναδυόμενων αγορών. Ο οίκος προσθέτει πως η δυναμική που αναπτύσσει η ελληνική οικονομία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπάρχουν προοπτικές ισχυρές ανάπτυξης, ενισχύουν σημαντικά τις θέσεις των ελληνικών μετοχών.

Η JPMorgan εξηγεί επίσης ότι η Ελλάδα αποτελεί μία από τις οκτώ χώρες που παρουσιάζουν προοπτικές ανόδου μεγαλύτερες από το μέσο όρο των αναδυόμενων αγορών μαζί με τις Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Αίγυπτος και Κίνα. Οι τελευταίες πέντε χώρες από πλευράς των αναμενόμενων αποδόσεων είναι το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Περού, η Σαουδική Αραβία και η Κολομβία.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:32 - 17 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.