ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε άλλο...level η Mytilineos-Οι ανεβασμένες επιδόσεις «ήρθαν για να μείνουν» Κύριο

12:02 - 25 Οκτ 2022 | Αναλύσεις
Σε άλλο...level η Mytilineos-Οι ανεβασμένες επιδόσεις «ήρθαν για να μείνουν»
Το πέρασμα της Mytilineos σε ένα άλλο επίπεδο σηματοδοτούν τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο Όμιλος για το εννεάμηνο του 2022.

Η εταιρεία ανακοίνωσε 171% αύξηση στα καθαρά κέρδη, τα οποία σε συνδυασμό με το ανάλογο επίπεδο αύξησης του τζίρου (169%) καταδεικνύουν πως δεν πρόκειται για μία συγκυριακή κατάσταση, αλλά ένα νέο δεδομένο.

Δεν είναι τυχαίο πως στελέχη του Ομίλου στέκονται ιδιαίτερα στην αύξηση του κύκλου εργασιών, καθώς, όπως λένε, αυτός είναι που ουσιαστικά αποδεικνύει την μεγέθυνση της εταιρείας συνολικά.

Σηματοδοτεί το πέρασμά της σε μία νέα εποχή με πολύ μεγαλύτερα μεγέθη και υπογραμμίζει πως δεν πρόκειται για μία συγκυριακή κατάσταση, αλλά για μία κομβική στιγμή για τον Όμιλο.

Και φυσικά τα νούμερα αυτά δεν ήρθαν τυχαία, αλλά αποτελούν το αποτέλεσμα των επενδυτικών κινήσεων της Mytilineos και της δράσης της στο εξωτερικό.

Είναι λοιπόν ασφαλές να πει κανείς πως ο κύκλος εργασιών της τάξης των 4,5 δισ. και τα πάνω από μισό δισ. κέρδη EBITDA θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα και στο μέλλον.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει επίσης το γεγονός ότι προέρχονται από πολλές πηγές. Ο Όμιλος είναι πια πολυδιάστατος και πρωταγωνιστεί σε πολλούς κλάδους.

Στη μεταλλουργεία που παρουσιάζει ισχυρές επιδόσεις, στην ενέργεια όπου έχει επενδύσει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και αναλαμβάνει μεγάλα έργα στο εξωτερικό, όπως έκανε πρόσφατα στη Χιλή.

Αυτά τα συστατικά της επιτυχίας, με μεγάλες επενδύσεις και με όραμα για το μέλλον ο Όμιλος Mytilineos οδεύει στο φινάλε του 2022 με κύκλο εργασιών σε επίπεδα ρεκόρ, γεγονός που επιτρέπει ασφαλώς στα στελέχη του να εκφράζουν αισιοδοξία για αντίστοιχες επιδόσεις και το 2023.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 12:03 - 25 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.