ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η διαφωνία του Μπακογιάννη με τον Μητσοτάκη για την ΠΥΡΚΑΛ

Η διαφωνία του Μπακογιάννη με τον Μητσοτάκη για την ΠΥΡΚΑΛ Κύριο

17:36 - 02 Οκτ 2022
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Την απόφασή του να είναι ξανά υποψήφιος στο δήμο της Αθήνας ανακοίνωσε και επίσημα ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ήταν φυσικά αναμενόμενο, αλλά επιβεβαιώθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος στην Καθημερινή της Κυριακής (2/10).

Ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τον Δήμο της Αθήνας και εξήγησε το γιατί:

«Για να ολοκληρώσουμε αυτά που ξεκινήσαμε. Κυρίως, έχοντας ξεμπερδέψει με τις εκκρεμότητες του παρελθόντος να βάλουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα. Για μια Αθήνα που να ανταποκρίνεται στα όνειρα και στα αιτήματα της εποχής».

Από τη συνέντευξη ξεχωρίζει ακόμα η ανοιχτή διαφωνία του με το σχέδιο της κυβέρνησης για μεταφορά των υπουργειών από το κέντρο της Αθήνας στην ΠΥΡΚΑΛ:

«Ήταν μια ευκαιρία να καθίσουμε και να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση για το αύριο της πόλης. Αντ’ αυτού ελήφθη μια απόφαση για την Αθήνα χωρίς την Αθήνα, και τώρα τρέχουμε, κατόπιν εορτής, σε συνεργασία με τους αρμοδίους, να δώσουμε λύσεις. Η απόφαση είναι ειλημμένη. Σεβαστό. Εμείς οφείλουμε να διασφαλίσουμε την ισορροπία της πόλης την επόμενη ημέρα και σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων απάντησε και στην κριτική που έχει δεχθεί η δημοτική αρχή για το έργο του Μεγάλου Περιπάτου, επισημαίνοντας ότι «η καλοπροαίρετη κριτική είναι πάντα εποικοδομητική», ενώ σχετικά με την εξέλιξη του έργου, τόνισε: «Το έργο εκτελείται, η Πανεπιστημίου είναι τώρα εργοτάξιο και ολοκληρώνεται το Πάσχα. Τμηματικά θα παραδοθεί νωρίτερα. Λιγότερα αυτοκίνητα, περισσότερο πράσινο, λιγότερος θόρυβος, περισσότεροι πεζοί και ποδηλάτες. Ο Μεγάλος Περίπατος είναι ένα ευρύτερο σχέδιο εκσυγχρονισμού και αναζωογόνησης του κέντρου. Από την Ομόνοια, που ξανάγινε πλατεία μέχρι το κάτω μέρος του Συντάγματος που ήδη παραδόθηκε».

Σε ερώτηση για την επιβάρυνση της κυκλοφορίας στο κέντρο εξαιτίας των έργων, ανέφερε ότι -βάσει και των μετρήσεων της ομάδας ειδικών από το ΕΜΠ- αυτή είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.