ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η πολιτική... πινελιά του Ζανιά «για να μη στουκάρουμε πάλι»

Η πολιτική... πινελιά του Ζανιά «για να μη στουκάρουμε πάλι» Κύριο

12:59 - 25 Νοε 2022
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Σε πρόσφατη εκδήλωση της Eurobank για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, αναλύθηκαν τα οικονομικά δεδομένα για τη χώρα μας, αλλά βέβαια, καθώς έρχονται εκλογές, δεν μπορούσε να λείψει και η πολιτική... πινελιά.

Η Eurobank παρουσίασε μία μελέτη των αναλυτών της, η οποία δείχνει πως το παραγωγικό μοντέλο της χώρας αλλάζει και δεν είναι πια τόσο μονοδιάστατα εξαρτώμενο από τον τουρισμό.

Επίσης, τα στοιχεία της μελέτης είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και για την πορεία των επενδύσεων. Φαίνεται πως το επενδυτικό κενό κλείνει και πως με όχημα το Ταμείο Ανάκαμψης υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ακόμα καλύτερη συνέχεια. Υπάρχουν, όμως και οι εκλογές.

Ο CEO, Φωκίων Καραβίας και οι αναλυτές της Eurobank απέφυγαν πολιτικές αναφορές και έμειναν στα οικονομικά, οι δημοσιογράφοι, όμως, που ήταν παρόντες στην εκδήλωση ζήτησαν και ένα πολιτικό σχόλιο. Λογικό καθώς σε κάθε περίπτωση το 2023 είναι εκλογική χρονιά.

Ο Πρόεδρος, κ. Γιώργος Ζανιάς ανέλαβε λοιπόν τα... politics και έκανε έκκληση να μην αλλάξει η στρατηγική σε επίπεδο οικονομικής πολιτικής.

Εκτίμησε πως η χώρα είναι σε καλό δρόμο και πως θα πρέπει να μείνει σε αυτόν και μετά τις εκλογές.

Ασφαλώς, δεν αναφέρθηκε σε κόμματα αλλά τόνισε πως "ακολουθούμε τώρα σωστό σχέδιο ανάπτυξης". Αναφέρθηκε στις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις, ενώ έφερε ως παράδειγμα την απόφαση της κυβέρνησης να μη μειώσει τον ΦΠΑ. "Καλώς αντιστέκεται", είπε συγκεκριμένα.

Και έκλεισε με τη χαρακτηριστική ατάκα: "Δεν πρέπει να γυρίσουμε σε λάθος κατεύθυνση γιατί θα στουκάρουμε πάλι".

Τελευταία τροποποίηση στις 16:34 - 25 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.