ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Καλάθι για τον πόνο του άλλου...

Καλάθι για τον πόνο του άλλου... Κύριο

15:49 - 07 Δεκ 2022
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Στο μπάσκετ όταν η μία ομάδα κυριαρχεί της άλλης χρησιμοποιείται η έκφραση «την έχει βάλει στα καλάθια». Το ίδιο κάνει και η κυβέρνηση με τους καταναλωτές.

Το διαθέσιμο ρευστό εξαντλήθηκε, τα fuel και τα power pass «κόπηκαν», με αποτέλεσμα η βοήθεια στα αποδυναμωμένα (λόγω πληθωρισμού) εισοδήματα των Ελλήνων να έρχεται σε καλάθια προσφορών.

Η αρχή έγινε με το «καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας πείσει πως έχει τρομερή επιτυχία. Όταν δεν έχεις άλλη επιλογή, είναι πράγματι «αναγκαίο» να προσπαθήσεις να πείσεις πως έχεις σκεφτεί την τέλεια ιδέα και πως ο κόσμος την έχει «αγκαλιάσει».

Οι δημοσκοπήσεις βέβαια δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενθουσιασμό, αλλά η κυβέρνηση (καθώς δεν έχει άλλη εναλλακτική) επιμένει.

Για τις γιορτές λοιπόν το «καλάθι του νοικοκυριού» στολίζεται και γίνεται «γιορτινό», με γαλοπούλα, σοκολάτες, αλλά όχι μελομακάρονα (αυτό θα κοστίσει σε ψήφους).

Παράλληλα, για τους μικρούς μας φίλους δημιουργήθηκε το «καλάθι του Άη Βασίλη» και τα παιχνιδάδικα θα μπορούν να βγάλουν προσφορές σε επιτραπέζια, παιχνίδια, κούκλες, μπάλες κλπ. Θα πει κανείς, αυτά τα κάνουν κάθε χρόνο, αλλά ας μη χαλάσουμε το γιορτινό mood, στο οποίο έχει μπει η κυβέρνηση.

Θα υπερθεματίσουμε μάλιστα προτείνοντας καμπάνια με σλόγκαν «Καλάθι για τον πόνο του άλλου» ενόψει των εκλογών.

Η ΝΔ μπορεί να υποσχεθεί πως εφόσον επανεκλεγεί θα διευρύνει τα καλάθια της.

Παραθέτουμε ορισμένες προτάσεις:

Το «καλάθι του ΑΑ» με μπίρες, τσίπουρα και βότκες.

Το «καλάθι της Σαρακοστής» με θαλασσινά (σε κονσέρβα) και όσπρια, που θα συνυπάρχει με το «καλάθι της Αποκριάς» με κονφετί και σερπαντίνες.

Θα ακολουθήσει το «καλάθι του Πάσχα» με σούβλες και αρνιά για να φτάσουμε στο «καλάθι του καύσωνα» με παγουρίνο για νερό και δωρεάν βουτιές στο συντριβάνι του Συντάγματος.

Τι άλλο σας λείπει; Ψηφίστε και θα δείτε. Καλάθια υπάρχουν...

Τελευταία τροποποίηση στις 18:32 - 07 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.