ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το χαμένο στοίχημα του ελληνικού ποδοσφαίρου

Το χαμένο στοίχημα του ελληνικού ποδοσφαίρου Κύριο

11:36 - 28 Μαρ 2023
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου συναντήθηκαν τη Δευτέρα (27/3) στην ΕΠΟ με θέμα τη διαιτησία και όχι μόνο δεν βγήκε λευκός καπνός, αλλά από τα γραφεία της Ομοσπονδίας κάτι μύρισε άσχημα.

Οι έλληνες πολίτες διαβάζουν σήμερα στα αθλητικά Μέσα ρεπορτάζ για βρισιές, εντάσεις και σεξιστικά δώρα στον Πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο.

Κοινό αίτημα Μαρινάκη, Αλαφούζου, Μελισσανίδη και Σαββίδη αποτελεί να βελτιωθεί η διαιτησία στους αγώνες, αλλά έχουν διαφορετική οπτική γωνία.

Ο Ολυμπιακός θέλει ελίτ ξένους διαιτητές και ζητά παραίτηση του Στιβ Μπένετ, ο οποίος είναι ο αρχιδιαιτητής του πρωταθλήματος και λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις. Ανάλογη θέση παίρνει και ο Άρης.

Καλύτερους διατητές (ανεξαρτήτως εθνικότητας) ζητάει ο Παναθηναϊκός, ενώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θεωρούν πως πρέπει να στηριχθεί περισσότερο η ελληνική διαιτησία.

Αυτά βασικά ειπώθηκαν στη συνάντηση και ήταν γνωστά από πριν. Κατά τα λοιπά, οι ηγέτες των ΠΑΕ συμφώνησαν ότι διαφωνούν και δεν συζήτησαν επί της ουσίας. Έκαναν απλά επικοινωνιακό σόου. Υπήρξε ένταση και ακούστηκαν βαριές εκφράσεις.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται δυστυχώς πως παραμένει στάσιμο. Δεν κάνει βήματα μπροστά και ασφαλώς υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες.

Είναι και το ποδόσφαιρο ένα από τα χαμένα στοιχήματα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, που είχε υποσχεθεί αλλαγές. Ο Λευτέρης Αυγενάκης θυμίζουμε ξεκίνησε τη θητεία του ως... μεταρρυθμιστής του ποδοσφαίρου. Από την υπόθεση του υποβιβασμού του ΠΑΟΚ, όμως, κάνει διαρκώς βήματα πίσω.

Στη θητεία του δεν έλειψαν επίσης τα επεισόδια (όχι μόνο σε ποδοσφαιρικά γήπεδα), αλλά και η δολοφονία του Άλκη Καμπάνου.

Η πολιτική ηγεσία δεν κατάφερε να συγκρουστεί με τις γνωστές παθογένειες που χρονίζουν. Παρά το VAR, τα λόγια τα μεγάλα και το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε το 2020 με UEFA και FIFA ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφουμε ξανά στην ίδια αφετηρία, με μεγάλη συνυπευθυνότητα φυσικά της ΕΠΟ και των ΠΑΕ, που ομολογουμένως δεν βοηθούν ιδιαίτερα να ανοίξει δρόμος προόδου στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.