ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η ΝΔ βρήκε… Κατρούγκαλο και είπε να θάψει 5-6

Η ΝΔ βρήκε… Κατρούγκαλο και είπε να θάψει 5-6 Κύριο

11:04 - 30 Μαϊ 2023
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Η αλήθεια είναι πως η ανάδειξη της δήλωσης Κατρούγκαλου για επαναφορά των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% έκανε καλή δουλειά. Σύμφωνα με τα exit polls η φθορά στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαϊου ήταν μεγάλη, μόνο και μόνο από αυτή τη συγκεκριμένη δήλωση.

Η ΝΔ θεωρεί, λοιπόν, τώρα πως πρέπει να ακολουθήσει τη… συνταγή της επιτυχίας. Έχει ανοιχτά τα ραντάρ της και όπου ακούσει οποιονδήποτε να ψελλίζει έστω τη φράση «αύξηση φόρων» ή «θα αυξήσουμε φόρους», τρέχει να την κόψει σε βίντεο και να την ανεβάσει στα social media, μέσα από τις… γνωστές-άγνωστες ομάδες.

Αυτό έκανε και στην περίπτωση της Ελένης Χρονοπούλου του ΠΑΣΟΚ, η οποία μιλούσε όλο το βράδυ για μειώσεις φόρων και κανείς φυσικά δεν ασχολήθηκε μαζί της. Μόλις, όμως, είπε ότι θα αυξήσουμε το φόρο στα μερίσματα των επιχειρήσεων σήμανε συναγερμός.

Και βέβαια η ουσία των δηλώσεών της αλλοιώθηκε, με τη ΝΔ να πατά πάνω σε ένα φραστικό λάθος.

Απομονώθηκε η φράση «θα αυξήσουμε φόρους που πλήττουν τη μεσαία τάξη», την οποία εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι δεν θα την έλεγε ούτε ο Μαρξ. Η κα. Χρονοπούλου ήθελε να πει πως «θα μειώσουμε φόρους που πλήττουν τη μεσαία τάξη».

Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμα "απαγορεύσει" τις αυξήσεις φόρων σε όσους έχουν υπερκέρδη, όπως φαίνεται πως έχει κάνει η ΝΔ για να αντιδρά έτσι.

Για να ξέρει ο καθένας τι έχει συμβεί και να επιλέξει τελικά αν συμφωνεί ή όχι, το ΠΑΣΟΚ λέει ότι θεωρεί ότι ο οριζόντιος φόρος 5% στα μερίσματα των εισηγμένων εταιρειών είναι χαμηλός και προτείνει κλιμακωτό-προοδευτικό φόρο από τα μερίσματα 50.000 ευρώ και πάνω.

Επίσης, θεωρεί ότι το αφορολόγητο γονικών παροχών είναι εξαιρετικά υψηλό για τα δεδομένα των μέσων ελληνικών οικογενειών και προτείνει να πέσει στα 400.000 ευρώ.

Η ΝΔ απλά δεν... αγγίζει τίποτα για να είναι safe.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:11 - 30 Μαϊ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.