ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Φτάσαμε σε χρόνο-ρεκόρ στις... ρουκέτες

Φτάσαμε σε χρόνο-ρεκόρ στις... ρουκέτες Κύριο

14:08 - 05 Φεβ 2024
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Η βόμβα στο υπουργείο Εργασίας τα ξημερώματα του Σαββάτου (3/2) θεωρείται από πολλούς αναλυτές πως δεν είναι ένα αποσπασματικό "χτύπημα", αλλά ενδεχομένως αποτελεί μία προσπάθεια αναβίωσης των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα.

Η αντιτρομοκρατική και η ΕΛΑΣ κάθονται γι' αυτό το λόγο σε "αναμμένα κάρβουνα" και προσπαθούν να προλάβουν τα χειρότερα. Ακόμα δεν έχει υπάρξει προκήρυξη για τη βόμβα στο υπουργείο Εργασίας, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για δεύτερη ενέργεια στο άμεσο μέλλον.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, δηλώνει στο πλαίσιο αυτό αποφασισμένος να δράσει γρήγορα. Έχοντας μακρά... σχέση με την τρομοκρατία, δεν υποτιμά το χτύπημα και θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση από την Πολιτεία. Τροφοδοτεί συνεπώς το σενάριο της αναβίωσης της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα έμπειροι αστυνομικοί συντάκτες λαμβάνουν πληροφορίες που επιβεβαιώνουν πως πράγματι τρομοκρατικές ομάδες οργανώνουν τη δράση τους.

Θεωρείται, λοιπόν, πως το χτύπημα στο υπουργείο Εργασίας ήταν η αρχή και δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερο αρκετά σύντομα.

Δημοσίευμα στα Νέα, που υπογράφει ο έμπειρος αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, αναφέρει μάλιστα πως υπάρχουν πληροφορίες για χτυπήματα με ρουκέτες! Σήμα κατατεθέν για τη 17Ν.

Προφανώς αυτές οι πληροφορίες είναι γνωστές στην ΕΛΑΣ που αξιολογεί πλέον και το... παραμικρό. Σαρώνει τα ευρήματα από το υπουργείο Εργασίας και τις κάμερες στην περιοχή, αλλά παράλληλα έχει τις κεραίες της ανοιχτές σε κάθε ύποπτη κίνηση.

Υπάρχουν, βέβαια κι αυτοί που θεωρούν υπερβολικές τις αντιδράσεις επειδή η τρομολαγνεία πουλάει, αλλά και οι συνωμοσιολόγοι που θεωρούν το "χτύπημα" μία αφορμή για αλλαγή ατζέντας. Την απάντηση για το ποιος έχει τελικά δίκιο, θα τη δώσει ασφαλώς μόνο ο χρόνος.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:20 - 05 Φεβ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.