ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Με κέρδη 2,25% η τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου

19:08 - 26 Μαρ 2021 | Σχόλια Αγοράς
Χρηματιστήριο: Με κέρδη 2,25% η τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου
Με εβδομαδιαία κέρδη 2,25% για το γενικό δείκτη και ενίσχυση της κεφαλαιοποίησης κατά 1,124 δισ. ευρώ φθάνοντας τα 56,998 δισ. ευρώ ολοκληρώθηκε η τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου και ενώ απομένουν ακόμη 3 συνεδριάσεις για να τελειώσει ο τρίτος μήνας του 2021.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 851,82 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 1,76%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 97,12 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα πακέτα έφθασαν τα 24,68 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, οι προσυμφωνημένες συναλλαγές που άλλαξαν χέρια αφορούσαν τις εξής μετοχές: Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ διακίνησε 1,8 εκατ. τεμάχια αξίας 20,15 εκατ. ευρώ. Η Τέρνα Ενεργειακή διακίνησε 80.000 τεμάχια αξίας 1 εκατ. ευρώ, η Jumbo διακίνησε 50.000 τεμάχια αξίας 753.000 ευρώ και η Lamda Development διακίνησε 200.000 τεμάχια αξίας 1,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το κ. Μάνο Χατζηδάκη επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της Beta χρηματιστηριακή: «Η βασική αιτία για αυτή την αλλαγή πλεύσης του Χρηματιστηρίου σε ανοδική τροχιά είναι η επιτάχυνση δράσεων που αφορούν τις τιτλοποιήσεις των τραπεζών αλλά και την επίσπευση σημαντικών αποφάσεων (Ελληνικό, Εθνική Ασφαλιστική, Εγνατία οδός) που έδειχναν να έχουν βαλτώσει. Οι τιτλοποιήσεις των τραπεζών θα ανοίξουν το δρόμο για την προσέγγιση των Ευρωπαϊκών μέσων όρων σε επίπεδο ανοιγμάτων και την επιστροφή των εργασιών στην παραδοσιακή τραπεζική λειτουργία. Θα αυξήσουν την προβλεψιμότητα των εσόδων και θα δώσουν άλλη δυναμική στους ισολογισμούς δίνοντας πρόσβαση σε φθηνότερη χρηματοδότηση. Ακόμα ο τραπεζικός κλάδος έχει να διανύσει μια σημαντική απόσταση αλλά από ότι φαίνεται υπάρχουν τα κεφάλαια –ή μπορούν να βρεθούν- που θα λύσουν το πρόβλημα των υψηλών επισφαλειών. Έχοντας αυτό σαν δεδομένο οι αποτιμήσεις στο ταμπλό είναι απόλυτα δίκαιες ως προς το σχετικό ρίσκο της κάθε τράπεζας αλλά και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο συγκεκριμένο μέτωπο».

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης «έδειξε χαρακτήρα διατηρώντας σε επίπεδο ημέρας τις 830 μονάδες χωρίς να απειλήσει κρίσιμες τεχνικές ζώνες Την Δευτέρα ο MACD γύρισε εκ νέου σε θέση πώλησης λόγω της ταχύτητας της διόρθωσης σήμα το οποίο θα αναθεωρηθεί σε υπέρβαση της περιοχής των 855 μονάδων».

ANΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.