ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστρέφει στα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών με «οδηγό» τις τράπεζες Κύριο

12:43 - 18 Νοε 2022 | Σχόλια Αγοράς
Επιστρέφει στα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών με «οδηγό» τις τράπεζες
Ανοδικά κινείται σήμερα (18/11) το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές κινήσεις ώστε να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα των προηγούμενων ημερών.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,66% και διαπραγματεύεται στις 889,14 μονάδες. Παράλληλα, ο τζίρος διαμορφώνεται στα 6,02 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 25) καταγράφει άνοδο 0,85% στις 2159,20 μονάδες και ο τραπεζικός κλάδος παρουσιάζει σημαντική άνοδο 1,12% στις 630,99μονάδες. 

Το Χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρεί να κλείσει με κέρδη την εβδομάδα, μετά τη διήμερη διόρθωση, ωστόσο η επιφυλακτικότητα παραμένει.

Παράλληλα, η εικόνα στις διεθνείς αγορές είναι θετική, με τους κυριότερους δείκτες των χρηματιστηρίων της Ευρώπης να κινούνται στα «πράσινα». Στην Ασία, οι δείκτες κατέγραψαν διαφορετικές τάσεις, μετά τις δηλώσεις της Fed για νέες αυξήσεις στα επιτόκια. 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί σήμερα και η δήλωση της Σουηδίας αναφορικά με τους αγωγούς φυσικού αερίου, Nord Stream,η οποία ανέφερε ότι οι εκρήξεις που προκλήθηκαν ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή της η σουηδική εισαγγελική αρχή τόνισε πως «η ανάλυση που έχει γίνει τώρα δείχνει ίχνη εκρηκτικών σε πολλά από τα αντικείμενα που έχουν ανασυρθεί».

Σήμερα, ο τραπεζικός κλάδος «οδηγεί» τα κέρδη, ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία κερδίζει 1,33%. Παράλληλα, ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των Eurobank (+1,30%), ΕΤΕ (+1,01%) και Alpha Bank (+0,68%).  

Όσον αφορά στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των Ελλάκτωρ (+2,02%), Coca-Cola (+1%), ΤΕΝΕΡΓ (+0,96%), ΑΔΜΗΕ (+1,05%) και Ανδρομέδα (+0,92%).

Στον αντίποδα, πτωτικά κινούνται οι μετοχές των ΕΛΠΕ (-0,29%), Attica (-0,48%) και Quest Συμμετοχών (-0,9%).

Δείτε ΕΔΩ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.