ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξόρυξη Bitcoin: Σύγκριση με αυτή του χρυσού και του πετρελαίου

08:00 - 27 Σεπ 2022 | Νομίσματα
Εξόρυξη Bitcoin: Σύγκριση με αυτή του χρυσού και του πετρελαίου
Η βιομηχανία εξόρυξης Βitcoin έχει πλέον αναπτυχθεί σε σημείο που αρχίζει να συγκρίνεται με αυτή παρόμοιων βιομηχανιών που υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό. Παρόλα αυτά, οι λειτουργίες των εταιρειών εξόρυξης Βitcoin είναι πολύ διαφορετικές από αυτές των καθιερωμένων εταιρειών που ασχολούνται με πιο παραδοσιακά εμπορεύματα.

Η διαφορά είναι ιδιαίτερα εμφανής στον τρόπο με τον οποίο αυτές οι εταιρείες διαχειρίζονται τα έσοδά τους σε σχέση με το διαχειριστικό κόστος, το οποίο διαφέρει πολύ μεταξύ των εταιρειών εξόρυξης και των άλλων εταιρειών που ασχολούνται με εμπορεύματα.

Οι εταιρείες εξόρυξης Βitcoin έχει αποδειχθεί ότι ξοδεύουν πολύ μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους σε διαχειριστικά έξοδα.

Ο μέσος όρος όσον αφορά το μέρος των εσόδων που δαπανήθηκαν από τους miners Bitcoin για διαχειριστικά έξοδα ανήλθε σε περίπου 50%. Αυτό, βέβαια, διαφέρει στο εύρος της βιομηχανίας: ορισμένοι κατάφεραν να μειώσουν τις εν λόγω δαπάνες τους, ενώ άλλοι ξοδεύουν σχεδόν το σύνολο των εσόδων τους σε αυτές.

Μια σύγκριση μεταξύ των εξορύξεων Βitcoin, της εξόρυξης χρυσού και αυτής πετρελαίου και φυσικού αερίου δείχνει τη μεγάλη διαφορά. Στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, η μέση δαπάνη για διαχειριστικές δαπάνες ανήλθε στο 2%, ενώ το διαχειριστικό κόστος της βιομηχανίας εξόρυξης χρυσού ανήλθε σε 3%.

bitcoinminingin

Γιατί ξοδεύουν τόσα πολλά;

Οι εταιρείες εξόρυξης Bitcoin ξοδεύουν τόσα πολλά για τη διαχείριση, εν μέρει λόγω του πόσο καινούργιες είναι, εξηγεί ο Bitcoinist. Σε αντίθεση με τους ομολόγους τους στις βιομηχανίες εξόρυξης χρυσού, πετρελαίου και φυσικού αερίου, δεν είχαν το χρόνο να βρουν μια ισορροπία όπου το διοικητικό τους κόστος θα αποτελούσε μόνο ένα μικρό μέρος των εσόδων.

Η Marathon Digital είναι ένας miner που χρησιμοποιεί σχεδόν το 100% των εσόδων του. Τον τελευταίο χρόνο, η εταιρεία ανέφερε έσοδα 266 εκατομμυρίων δολαρίων και 259 εκατομμύρια δολάρια είχαν δαπανηθεί για έξοδα διαχείρισης. Η εταιρεία προσφέρει ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα μπόνους στους κορυφαίους υπαλλήλους της και δεδομένου ότι αυτά τα στελέχη κατάφεραν να πετύχουν όλους τους στόχους ανάπτυξης για το έτος, η εταιρεία έπρεπε να δαπανήσει 161 εκατομμύρια δολάρια από έσοδα μόνο για να ανταμείψει τα στελέχη της.

Στον αντίποδα, ορισμένοι miners κατάφεραν να μειώσουν τις διαχειριστικές τους δαπάνες. Η Argo Blockchain κατάφερε να μειώσει το σχετικό κόστος από το 2021 στο 16% των συνολικών εσόδων της, ένα από τα χαμηλότερα στον χώρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.