ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευνοϊκός για Bitcoin και μετοχές ο Απρίλιος

08:24 - 04 Απρ 2023 | Νομίσματα
Ευνοϊκός για Bitcoin και μετοχές ο Απρίλιος
Σε μια από τις παραδοσιακά πιο ισχυρές περιόδους του έτους έχουν εισέλθει Bitcoin και μετοχές, καθώς ο Απρίλιος συνηθίζεται να είναι ευνοϊκός για τις συγκεκριμένες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης έχει καταγράψει κέρδη τον Απρίλιο τα έξι από τα τελευταία δέκα χρόνια, με μέση απόδοση άνω του 17%, σύμφωνα με στοιχεία που παρακολουθούνται από τον πάροχο υπηρεσιών κρυπτογράφησης Matrixport. Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Απρίλιος ήταν ο καλύτερος μήνας στο πρώτο εξάμηνο του έτους και ο τρίτος καλύτερος μήνας για ολόκληρο το έτος για το Bitcoin.

Επίσης, ο δείκτης S&P 500 της Wall Street είχε μέση απόδοση 2,6% τον Απρίλιο τα τελευταία δέκα χρόνια, σημειώνοντας κέρδη οκτώ στις δέκα φορές.

«Το πρόσφατο ανοδικό ράλι στις μετοχές των ΗΠΑ θα πρέπει να έχει θετικά δευτερογενή αποτελέσματα και για τα κρυπτονομίσματα, ειδικά αφού εισερχόμαστε τώρα στον μήνα Απρίλιο, ο οποίος ήταν ισχυρός για τις αμερικανικές μετοχές (S&P500 +2,6%, Nasdaq +2,9%), το Bitcoin + 17% και το Ethereum +46%» δήλωσε ο Μάρκους Τίλεν, επικεφαλής έρευνας και στρατηγικής στη Matrixport.

«Η βασική θέση μας για το 2023 είναι ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου αναμένεται, υπό φυσιολογικές συνθήκες, να καταγράψουν ράλι», πρόσθεσε ο Τίλεν.

bitcoinstocksaprilin

Το Bitcoin ενισχύθηκε 23% τον Μάρτιο, ανεβάζοντας το κέρδος από το προηγούμενο έτος στο 67%. Ο S&P 500 έχει κερδίσει 7% μέχρι στιγμής φέτος.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή έδειξαν ότι ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας υποχώρησε τον Φεβρουάριο, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα μπορέσουν να σταματήσουν την επιθετική νομισματική σύσφιξη.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.