ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ράλι του Bitcoin παράγει εκατομμυριούχους, αλλά όχι τόσο μαζικά

09:53 - 15 Μαρ 2024 | Νομίσματα
Το ράλι του Bitcoin παράγει εκατομμυριούχους, αλλά όχι τόσο μαζικά
Η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία του Bitcoin οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έγκριση των ETFs στις ΗΠΑ, με το ράλι να παράγει «εκατομμυριούχους», όσον αφορά το δημοφιλές κρυπτονόμισμα. Παρόλα αυτά, το πράττει με βραδύτερο ρυθμό από τον ανοδικό κύκλο της περιόδου 2020-2021.

Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα σε αγοραία αξία έχει αυξηθεί κατά 70% φέτος, σημειώνοντας νέα υψηλά ρεκόρ πάνω από τα 73.000 δολάρια. Το ράλι ακολουθεί την άνοδο 155% του περασμένου έτους μετά από μια… καταστροφική bear market.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με στοιχεία που μελετά η Kaiko με έδρα το Παρίσι, λιγότεροι από 2.000 εκατομμυριούχοι, ή πορτοφόλια με Βitcoin αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων, δημιουργούνται καθημερινά. Αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο από το τελευταίο bull run, το οποίο δημιούργησε πάνω από 4.000 πορτοφόλια εκατομμυριούχων την ημέρα και πάνω από 2.000 πορτοφόλια με υπόλοιπο 10 εκατομμυρίων δολαρίων ημερησίως.

image1 1

Ο πιο αργός ρυθμός μπορεί να σημαίνει ότι η ανοδική πορεία βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια και ο ρυθμός των εισροών δεν έχει ακόμη κορυφωθεί. Το συμπέρασμα είναι συνεπές με την εκτίμηση της αγοράς ότι οι τιμές θα μπορούσαν να αυξηθούν στα 150.000 δολάρια και υψηλότερα τους επόμενους μήνες λόγω των συνεχιζόμενων εισροών στα ETFs spot και της επικείμενης μείωσης της προσφοράς που προκαλείται από το halving.

«Αυτός ο βραδύτερος ρυθμός αύξησης των εκατομμυριούχων θα μπορούσε να οφείλεται σε μερικά πράγματα: 1. Το νέο κεφάλαιο δεν έχει ακόμη φτάσει σε πλήρη ισχύ. 2. Οι μεγάλες “φάλαινες” κατοχυρώνουν κέρδη καθώς το Bitcoin φτάνει σε νέα υψηλά. 3. Οι “φάλαινες” αποθηκεύουν αλλού τα κέρδη τους, αντί για τα προσωπικά πορτοφόλια», σημείωσε η Kaiko στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό της δελτίο.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι επενδυτές κοιτάζουν να αποκομίσουν κέρδη όταν το Bitcoin φτάσει κοντά σε υψηλά ρεκόρ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.