ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωπαϊκές αντιρρήσεις στην εξαγορά της Infinitiv από τον όμιλο LSE

19:58 - 02 Οκτ 2020 | Χρηματιστήρια
Ευρωπαϊκές αντιρρήσεις στην εξαγορά της Infinitiv από τον όμιλο LSE
Αντιρρήσεις από πλευράς των αντιμονοπωλιακών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένεται να αντιμετωπίσει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου για το σχέδιό του να εξαγοράσει την εταιρεία παροχής δεδομένων Refinitiv έναντι 27 δισ. δολαρίων.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι αντιρρήσεις πρόκειται να λάβουν άμεσα τη μορφή επίσημου εγγράφου, τόνισε πηγή, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Μέχρι στιγμής, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διορία έως τις 16 Δεκεμβρίου προκειμένου να εκφράσει γνώμη επί της εξαγοράς, ωστόσο η διορία αυτή μπορεί να παραταθεί.

Ο όμιλος LSE βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Euronext NV και δύο ιταλικούς θεσμούς για την πώληση της  Borsa Italiana προκειμένου να κατασιγάσει τις ανησυχίες της ΕΕ ότι η συμφωνία θα του δώσει τεράστιο μερίδιο στην αγορά ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων μέσω του συνδυασμού της MTS του χρηματιστηρίου του Μιλάνου και της Tradeweb, η οποία ανήκει στη Refinitiv.

Εκπρόσωπος του LSE αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ το ίδιο έκανε και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η μετοχή του LSE ενισχύθηκε κατά 1%, κλείνοντας σε ιστορικό υψηλό την Παρασκευή.

Σημειώνεται πως η τελευταία μεγάλη εξαγορά που περιελάμβανε την ένωσή της με την Deutsche Boerse κατέρρευσε όταν αξιωματούχοι της ΕΕ έθεσαν ως προϋπόθεση την πώληση εκ μέρους της της MTS.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.