ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Ουκρανία και μάκρο στο επίκεντρο

11:15 - 09 Μαρ 2022 | Χρηματιστήρια
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Ουκρανία και μάκρο στο επίκεντρο
Διαφορετικές τάσεις ακολούθησαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Τετάρτης (9/3), καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας και του Χονγκ Κονγκ οδήγησαν τις απώλειες, αν και τις... μάζεψαν προς το τέλος της συνεδρίασης, καθώς είχαν οι τρεις βασικοί τους δείκτες είχαν υποχωρήσει νωρίτερα περισσότερο από 3% ο καθένας.

Τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού στην Κίνα αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο, με τον δείκτη τιμών παραγωγού να ανεβαίνει κατά 8,8% σε ετήσια βάση για τον συγκεκριμένο μήνα. Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου συγκρίθηκαν με την άνοδο 9,1% του Ιανουαρίου σε ετήσια βάση και ήταν κοντά στις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο 8,7%.

Παράλληλα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας για τον Φεβρουάριο αυξήθηκε 0,9% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, αμετάβλητος από την ανάπτυξη τον Ιανουάριο και σύμφωνα με τις προσδοκίες από δημοσκόπηση του Reuters.

«Βαρίδι» είναι και οι τιμές του πετρελαίου που εκτινάχθηκαν την Τρίτη, αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, μια περαιτέρω κλιμάκωση στη διεθνή απάντηση στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε επίσης τα δικά του σχέδια να καταργήσει σταδιακά την εξάρτησή του από τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους.

Οι επενδυτές στην περιοχή συνέχισαν να παρακολουθούν τις τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, οι οποίες αυξήθηκαν την ώρα των συναλλαγών στην Ασία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei κατέγραψε πτώση 0,30%, κλείνοντας στις 24.717,53 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,61% στις 20.639 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έπεσε 1,13% στις 3.256,39 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 1,12% στις 12.107,17 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted σημείωσε άνοδο 1,13% και έκλεισε στις 17.015,36 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.053 μονάδες, κέρδιζοντας 1,04%.

Οι αγορές στη Νότια Κορέα παρέμειναν κλειστές την Τετάρτη λόγω των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:17 - 09 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.