ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στη Wall Street- Ανθεκτικά τα εταιρικά αποτελέσματα

17:22 - 19 Ιουλ 2022 | Χρηματιστήρια
Κέρδη στη Wall Street- Ανθεκτικά τα εταιρικά αποτελέσματα
Άνοδο καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης, με τους επενδυτές να στέφουν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 1,02 % στις 31.389,28  μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,29% στις 3.879,85 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 1,36 % στις 11.505,45 μονάδες.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα του β’ τριμήνου, στην προσπάθειά τους να καταγράψουν σημαντικές ενδείξεις σχετικά με το πώς οι επιχειρήσεις θα χειριστούν τις οικονομικές πιέσεις, συμπεριλαμβανομένου του αυξανόμενου πληθωρισμού και του ισχυρότερου δολαρίου, καθώς οι φόβοι για ύφεση εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο. 

Η Johnson & Johnson, παρά το γεγονός πως κατέγραψε κέρδη και έσοδα πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το β' τρίμηνο του 2022, προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεων της για το σύνολο του οικονομικού έτους. Τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 24,02 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 3% από το β' τρίμηνο του 2021.

Αξίζει να τονισθεί ότι οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 23,77 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, οι μετοχές της IBM υποχώρησαν περισσότερο από 5%, αφού η εταιρεία τεχνολογίας μείωσε τις προβλέψεις της για τις ταμειακές ροές, ακόμη και όταν ανέφερε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα της Wall Street.

Η Netflix, πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το β’ τρίμηνο μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street, ενώ αργότερα μέσα στην εβδομάδα παίρνουν σειρά οι Tesla, United Airlines, American Airlines, Snap, Twitter και Verizon.

Μέχρι στιγμής πάντως, περίπου το 9% των εταιρειών του S&P 500 έχουν αναφέρει κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο. Από αυτές τις εταιρείες, περίπου τα δύο τρίτα έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία του FactSet.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, απρόσμενη πτώση κατέγραψαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, καθώς υποχώρησαν 2% σε μηνιαίο επίπεδο. Συγκεκριμένα, έφτασαν στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος του 1.559.000.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.