ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετρημένες κινήσεις στην Wall Street λόγω Fed

18:08 - 23 Νοε 2022 | Χρηματιστήρια
Μετρημένες κινήσεις στην Wall Street λόγω Fed
Σε ανοδική κίνηση βρίσκονται οι κύριοι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (23/11). Ωστόσο μέχρι στιγμής οι κινήσεις είναι διστακτικές αφού οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed.

Ειδικότερα, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Dow Jones σημειώνει άνοδο κατά +0.34% στις 34,212.63 μονάδες, ο S&P 500 επίσης κινείται ανηφορικά κατά 0.38% στις 4,018.25 μονάδες και o Nasdaq σημειώνει σημαντική πρόοδο +0.70% και διαμορφώνεται στις 11,253.18 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed για ενδείξεις σχετικά με την προσέγγιση της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά την αντιμετώπιση του πληθωρισμού ενόψει της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στον Νοέμβριο, η Fed ενέκρινε μια τέταρτη διαδοχική αύξηση επιτοκίων κατά 75 ποσοστιαίες μονάδες.

Η επόμενη συνάντηση των Αμερικανών τραπεζιτών είναι προγραμματισμένη για τις 14 Δεκεμβρίου. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα προβεί σε νέα παρέμβαση, η οποία όμως θα περιοριστεί στις 50 μονάδες βάσης και όχι στις 75 μονάδες βάσης, όπως συνέβη τις προηγούμενες τέσσερις φορές.

Αυτή η κίνηση, εφόσον γίνει πράξη, εξηγείται αφενός από το γεγονός ότι ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή εμφανίζει σημάδια κορύφωσης, αφετέρου από το γεγονός ότι τα υψηλά επιτόκια συσφίγγουν την ανάπτυξη, με αποτέλεσμα αρκετοί αναλυτές ήδη να προειδοποιούν για τον κίνδυνο ύφεσης.

Η Wall Street, εξαιτίας των προσδοκιών για επιβράδυνση του ρυθμού σύσφιξης (από 75 σε 50 μονάδες η αύξηση των επιτοκίων), βρίσκεται σε ανοδική τροχιά τις τελευταίες ημέρες, με τον S&P 500 να κυμαίνεται άνω των 4.000 μονάδων για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο.

Φαίνεται πως παρά τη στάση αναμονής, λόγω Fed, αλλά και παρά την ανησυχία για την επιρροή που θα έχει στις αγορές η επιβολή αυστηρότερων μέτρων στην Κίνα λόγω Covid-19, οι επενδυτές κάνουν προσπάθεια να αναστρέψουν το κλίμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:15 - 23 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.