ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν ώθηση στη Wall Street

17:10 - 26 Απρ 2023 | Χρηματιστήρια
Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν ώθηση στη Wall Street
Σε ανοδικό έδαφος ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης (26/4) στη Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να λαμβάνει τα ισχυρότερα στηρίγματα λόγω των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου της Microsoft, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Αυτό σε συνδυασμό με τις θετικές προβλέψεις ταμειακών ροών από την Boeing αντισταθμίζουν προς το παρόν τις ανησυχίες για νέα αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), αλλά και για την επίδρασή τους στην αμερικανική οικονομία.

Στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, ο Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,01% στις 33.528,29 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,12% στις 4.076,35 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,97% στις 11.912,63 μονάδες.

Η Microsoft ενισχύεται περισσότερο από 7% καθώς τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street. Η εταιρεία σημείωσε επίσης μεγάλη άνοδο στα έσοδα από τον επιχειρηματικό της τομέα στο Intelligent Cloud. Η Amazon σημειώνει άνοδο 1,5% καθώς ορισμένοι επενδυτές ελπίζουν ότι ο τεχνολογικός κολοσσός θα μπορούσε να παρουσιάσει ισχυρά έσοδα. Η μητρική της Google, Alphabet, ανακοίνωσε επίσης κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Από την άλλη πλευρά, η περιφερειακή τράπεζα First Republic Bank ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι οι καταθέσεις της μειώθηκαν κατά 40% στα 104,5 δισ. δολάρια το α’ τρίμηνο. Αυτό αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για τον ευρύτερο τραπεζικό κλάδο, ο οποίος κατέγραψε ισχυρές απώλειες. Η μετοχή της First Republic υποχωρεί σήμερα σχεδόν 20% μετά την πτώση σχεδόν 50% την Τρίτη.

Η ζήτηση για αγαθά μακράς διαρκείας, όπως συσκευές και υπολογιστές, ήταν υψηλότερη τον Μάρτιο απ’ ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το πρωί της Τετάρτης, σε ένδειξη ότι η οικονομία δείχνει ανθεκτικότητα. Αυτά τα δεδομένα έρχονται ενόψει της τελευταίας ενημέρωσης για το αμερικανικό ΑΕΠ που ανακοινώνεται την Πέμπτη, αλλά και του δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών -ο δείκτης που επικαλείται η Federal Reserve για τον πληθωρισμό- την Παρασκευή.

Στα μάκρο της ημέρας, πτώση 8,4% σημείωσε τον Μάρτιο το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά, καταγράφοντας χαμηλό τεσσάρων μηνών. Πιο συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα έφτασε στα 84,6 δισ. δολάρια όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Το Φεβρουάριο το έλλειμμα είχε φτάσει τα 92 δισ. δολάρια.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:17 - 26 Απρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.