ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street- Διαφοροποιήθηκε ο τεχνολογικός κλάδος

23:36 - 26 Απρ 2023 | Χρηματιστήρια
Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street- Διαφοροποιήθηκε ο τεχνολογικός κλάδος
Με το βλέμμα στον τραπεζικό κλάδο και συγκεκριμένα στην First Republic Bank τοποθετήθηκαν σήμερα (26/4) οι επενδυτές στη Wall Street. Εξαίρεση στην κακή εικόνα της αγοράς ο τεχνολογικός τομέας, έχοντας ως «καύσιμο» τη μετοχή της Microsoft.

Αναλυτικότερα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,68% στις 33.301,87 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,39% στις 4.055,81 μονάδες, ενώ αντίθετα ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,47% στις 11.854,35 μονάδες.

Νέα «βουτιά» κοντά στο 30% σημείωσε η μετοχή της First Republic Bank, με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να εξετάζουν την προοπτική υποβάθμισης των αξιολογήσεών τους για την περιφερειακή τράπεζα. Η κίνηση αυτή ενδέχεται να περιορίσει την πρόσβαση της τράπεζας στις δανειοδοτικές διευκολύνσεις της Fed.

Η μετοχή της Microsoft κατέγραψε «άλμα» άνω του 7% καθώς ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street σε επίπεδο αποτελεσμάτων στο τελευταίο τρίμηνο. Η εταιρεία σημείωσε επίσης ισχυρή άνοδο στα έσοδα από τον επιχειρηματικό τομέα Intelligent Cloud. Η Amazon σημείωσε άνοδο άνω του 2%, καθώς ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά ήλπιζαν ότι η επιχείρηση cloud του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου θα μπορούσε επίσης να παρουσιάσει ισχυρή αύξηση των εσόδων.

Από την άλλη πλευρά, η Alphabet σημείωσε πτώση 0,4%, ανατρέποντας τα αρχικά της κέρδη. Η μητρική εταιρεία της Google ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη, αλλά δήλωσε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις 3% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Στα μάκρο της ημέρας, μείωση 8,1% σημείωσε τον Μάρτιο το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά και υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών, στα 84,6 δισ. δολάρια, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Το Φεβρουάριο το έλλειμμα είχε φτάσει τα 92 δισ. δολάρια. Όσον αφορά στις παραγγελίες διαρκών προϊόντων, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 3,2% σε μηνιαία βάση, πολύ πάνω από την εκτιμώμενη μικρή άνοδο κατά 0,5%.

Στο «κόκκινο» πετρέλαιο και χρυσός

Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, παρά την υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων, καθώς υπερίσχυσαν οι φόβοι για επικείμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας. Υπενθυμίζεται ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 5,05 εκατ. βαρέλια έναντι πτώσης 4,58 εκατ. βαρελιών την περασμένη εβδομάδα ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.

Το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 2,77 δολάρια ή κατά 3,6% και έκλεισε στα 74,30 δολάρια το βαρέλι. Αντίστοιχα, η τιμή του Brent παράδοσης Ιουνίου έχασε 3,08 δολάρια ή 3,8% και τερμάτισε στα 77,69 δολάρια το βαρέλι.

Κάτω από τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων επανήλθε η τιμή του χρυσού. Το συμβόλαιο Ιουνίου για το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε πτώση κατά 8,50 δολάρια ή 0,4% και έκλεισε στα 1.996 δολάρια η ουγγιά. Το ασήμι παραδόσεως Μαΐου έχασε λιγότερο από 0,1% και έκλεισε στα 24,88 δολάρια η ουγγιά, ενώ και ο χαλκός παραδόσεως Ιουλίου κατέγραψε απώλειες 0,1% και έκλεισε στα 3,86 δολάρια η λίβρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:47 - 26 Απρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.