ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διστακτικότητα στη Wall Street-Η προσοχή σε εταιρικά αποτελέσματα και Fed

17:05 - 25 Ιουλ 2023 | Χρηματιστήρια
Διστακτικότητα στη Wall Street-Η προσοχή σε εταιρικά αποτελέσματα και Fed
Ελαφρώς διστακτικό είναι το κλίμα στο άνοιγμα της σημερινής (25/7) συνεδρίασης στη Wall Street, με τον Dow Jones να δυσκολεύεται να επεκτείνει το σερί του 11x11, και τους επενδυτές να «ζυγίζουν» τα οικονομικά μεγέθη των εισηγμένων.

Αναλυτικά, πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,08% στις 35.384 μονάδες, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημειώνει οριακή μεταβολή στο -0,04% και τις 4.552 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ανεβαίνει κατά 0,30% και υπερβαίνει τις 14.100 μονάδες.

Οι μετοχές της General Motors «βούτηξαν» κατά 5%, ενώ της General Electric αναρριχήθηκαν σχεδόν 5% λόγω των ισχυρότερων από το αναμενόμενο εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο.

Μετά το κλείσιμο, τα οικονομικά τους μεγέθη για το τρίμηνο θα ανακοινώσουν η Alphabet, αλλά και η Microsoft.

Mέχρι στιγμής περίπου 130 εταιρείες του S&P 500 έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα, με το 79% να έχει υπερβεί τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα δεδομένα της Factset.

Ενώ η κερδοφορία των εισηγμένων συμβάλει στο ράλι της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς μέχρι στιγμής, της αγοράς το επενδυτικό κοινό αναμένει την απόφασηης Federal Reserve την Τετάρτη για τα επιτόκια.

Σύμφωνα με το CME FedWatch Tool, υπάρχει 98% πιθανότητα για αύξηση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, στο εύρος 5,25% – 5,50%.

Οι επενδυτές περιμένουν τις δηλώσεις του προέδρου Τζερόμ Πάουελ σχετικά με τις προοπτικές για την οικονομία, στη μάχη με τον πληθωρισμό.

Αν και ο πληθωρισμός έπεσε στο 3% τον Ιούνιο και οι αναλυτές εκτιμούν ότι σύντομα θα μπει ένα τέλος στον κύκλο σύσφιξης που κρατάει από πέρσι, το γεγονός ότι η αγορά εργασίας εξακολουθεί να εμφανίζει προβληματικά σημάδια (χαμηλή ανεργία, υψηλοί μισθοί), προκαλεί «πονοκέφαλο »στη Federal Reserve, που φοβάται το ενδεχόμενο μιας νέας επιτάχυνσης του πληθωρισμού.

Εξαιτίας αυτού, το σενάριο μιας νέας αύξησης επιτοκίων τον Σεπτέμβριο παραμένει στο «τραπέζι».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:12 - 25 Ιουλ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.