ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυσαρέσκεια για την επιλογή Τραμπ να επιστρέψει στο Λευκό Οίκο

15:06 - 06 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Δυσαρέσκεια για την επιλογή Τραμπ να επιστρέψει στο Λευκό Οίκο
Το ενδεχόμενο να προκαλέσει δυσαρέσκεια και αντιδράσεις επιφυλάσσει, σύμφωνα με αναλυτές, η επιλογή του προέδρου των ΗΠΑ να επιστρέψει στο Λευκό Οίκο αν και παραμένει θετικός στον κορονοϊό.

Μάλιστα, λίγο πριν λάβει το εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν τη Δευτέρα, ο Τραμπ δήλωσε ότι σχεδιάζει να επιστρέψει άμεσα στον αγώνα της εκστρατείας του ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

"Νομίζω ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολλές αντιδράσεις αν κάνει κάτι τέτοιο. Έχουμε 209.000 Αμερικανούς που έχουν πεθάνει από τον ιό", δήλωσε ο Todd Eberly, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο St. Mary's College of Maryland.

Σημειώνεται πως ένας αυξανόμενος αριθμός αξιωματούχων στην κυβέρνηση Τραμπ έχουν βγει θετικοί στον κορονοϊό από τότε που ο πρόεδρος ανακοίνωσε νωρίς την Παρασκευή ότι είχε μολυνθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed την Παρασκευή, όταν και ανακοίνωσε ότι είχε προσβληθεί από κορονοϊό, και μόλις τρεις μέρες μετά, χθες Δευτέρα πήρε εξιτήριο για να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, όπου και σύμφωνα με τους ιατρούς του θα συνεχίσει την θεραπεία του.

Σε ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς ότι "λαμβάνεται κάθε απαραίτητη προφύλαξη" για να προστατευτεί ο πρόεδρος, η οικογένειά του και το προσωπικό του.

"Ο Πρόεδρος Τραμπ θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική περίθαλψη όλο το εικοσιτετράωρο", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ενώ σημειώνεται επίσης ότι η φυσική πρόσβαση στον Τραμπ θα είναι "σημαντικά περιορισμένη" και ότι θα τηρούνται όλα τα προστατευτικά μέτρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.