ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: Απορρίπτει νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης ο υπουργός Οικονομικών

09:36 - 16 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Ιαπωνία: Απορρίπτει νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης ο υπουργός Οικονομικών
Απέρριψε την έκκληση ορισμένων βουλευτών της κυβέρνησης για μεγαλύτερο προϋπολογισμό ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Τάρο Άσο, τονίζοντας πως η κατάσταση πλέον διαφέρει από τις αρχές του τρέχοντος έτους, όταν χρειάσθηκε τεράστια δημοσιονομική στήριξη εν μέσω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

«Αυτό που απαιτείται επειγόντως είναι να εφαρμόσουμε γρήγορα μέτρα που έχουν ήδη εγκριθεί για την προστασία των θέσεων εργασίας, τη στήριξη των επιχειρήσεων και τη διαφύλαξη του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων» ανέφερε ο υπουργός σε ερώτηση δημοσιογράφων μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με το Reuters, η αίσθηση είναι ότι η κυβέρνηση θα παράσχει περισσότερη δημοσιονομική βοήθεια στη μάχη της για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, οδηγώντας την οικονομία πίσω στα προ-πανδημίας επίπεδα.

Σημειώνεται πως η Ιαπωνία έχει ήδη διαθέσει συνολικά 2,2 τρισ. δολάρια σε δύο πακέτα στήριξης μετά την υγειονομική κρίση, συμπεριλαμβανομένων πληρωμών σε μετρητά 100.000 γιεν για κάθε πολίτη και δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις.  

Παράλληλα, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την Παρασκευή να αξιοποιήσει τα αποθεματικά έκτακτης ανάγκης ύψους 549 δισ. γιεν (5,2 δισ.δολάρια) για να υποστηρίξει τις αλυσίδες εφοδιασμού και τους αγρότες και να παρέχει επιδοτήσεις για την εργασία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.