ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ: Υποφερτός ο Δεκέμβριος αν λειτουργήσαν τα μέτρα

17:05 - 02 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Μέρκελ: Υποφερτός ο Δεκέμβριος αν λειτουργήσαν τα μέτρα
Αισιοδοξία για την πορεία των δοκιμών του πιθανού εμβολίου κατά του κορονοϊού και τη βελτίωση στις φαρμακευτικές αγωγές των ασθενών με Covid-19, εξέφρασε τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την έναρξη ισχύος των περιοριστικών μέτρων στη χώρα.

Ειδικότερα, η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε τις θετικές προοπτικές σχετικά με το ενδεχόμενο έγκρισης ενός εμβολίου τους επόμενους μήνες, προσθέτοντας πως πλέον «και οι φαρμακευτικές αγωγές που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας είναι καλύτερες από αυτές της περασμένης άνοιξης».

Αναφορικά με την έναρξη ισχύος των μέτρων «μερικού lockdown» σε όλη τη χώρα, η Μέρκελ έκανε λόγο για μια «δύσκολη μέρα», ζητώντας εκ νέου τη συμμετοχή και την κατανόηση των πολιτών. «Αν τα μέτρα λειτουργήσουν, μπορούμε να έχουμε έναν υποφερτό Δεκέμβριο», δήλωσε και επανέλαβε ότι οι αποφάσεις για νέους περιορισμούς της ήταν πάρα πολύ δύσκολες, αλλά ήταν αναγκαίες.

Η Γερμανίδα καγκελάριος μετέφερε τις εκτιμήσεις των επιστημόνων είπε ότι ο ιός αντιδρά διαφορετικά και πιο επιθετικά στις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτή την ραγδαία εξάπλωση του ιού να νικήσει το σύστημα υγείας», προσθέτοντας ότι ο αριθμός των νοσηλευόμενων στις εντατικές έχει δεκαπλασιαστεί τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.