ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βεράν: Ένας Παριζιάνος μολύνεται από κορονοϊό κάθε 30''

11:51 - 03 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Βεράν: Ένας Παριζιάνος μολύνεται από κορονοϊό κάθε 30''
Έναν κάτοικο του Παρισιού μολύνει κάθε 30 δευτερόλεπτα ο νέος κορονοϊός, ενώ κάθε 15 λεπτά πραγματοποιείται μια εισαγωγή ασθενούς σε νοσοκομείο λόγω της πανδημίας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε την Τρίτη ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας έδωσε αυτή την απάντηση σε αιτήματα της δημάρχου του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, να ανοίξουν μικρά βιβλιοπωλεία και άλλα μικρότερα καταστήματα σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν η εμπορική και η κοινωνική δραστηριότητα παρά το νέο lockdown στη Γαλλία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Βεράν δήλωσε πως οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια θα ήταν υπερβολικά επικίνδυνη δεδομένου του υψηλού ρυθμού των μολύνσεων στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η δήμαρχος "δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι κάθε 15 λεπτά στα νοσοκομεία του Παρισιού υπάρχει ένας ασθενής που εισάγεται με Covid. Δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος μολύνεται", δήλωσε ο Βεράν.

Σημειώνεται πως η Γαλλία κατέγραψε τη Δευτέρα αριθμό ρεκόρ 52.518 νέων κρουσμάτων Covid-19 ενώ ο απολογισμός των θανάτων από Covid-19 αυξήθηκε κατά 416 στους 37.435.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.