ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρόπο τερματισμού συνεργασίας με Τραμπ αναζητά η Deutsche Bank

16:54 - 03 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Τρόπο τερματισμού συνεργασίας με Τραμπ αναζητά η Deutsche Bank
Τον τρόπο με τον οποίο θα "σπάσει" τη συνεργασία της με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται πως αναζητά η Deutsche Bank, καθώς, όπως δηλώνουν ανώτερα στελέχχη της τράπεζας, η αρνητική δραστηριότητα που απορρέει από τις σχέσεις μαζί του γεννά δυσαρέσκεια.

Ειδκότερα, η Deutsche Bank έχει εκδώσει δάνεια ύψους περίπου 340 εκατ. δολαρίων στον Οργανισμό του Τραμπ, τον οποίο ελέγχουν τώρα οι δύο του γιοι. Τα τρία δάνεια τα οποία φέρουν ως εγγύηση ακίνητα του Τραμπ και λήγουν σε δύο χρόνια, είναι ενήμερα και φέρουν την προσωπική εγγύηση του Προέδρου, σύμφωνα με δύο στελέχη της τράπεζας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στις συσκέψεις της τους τελευταίους μήνες, μια διοικητική επιτροπή της Deutsche Bank που αξιολογεί ζητήματα φήμης και άλλους κινδύνους για την τράπεζα στην Αμερική, φέρεται να συζήτησε τρόπους με τους οποίους η τράπεζα θα μπορούσε να ξεφορτωθεί αυτόν την εκκρεμή σχέση μαζί του.

H τράπεζα έχει όλα αυτά τα χρόνια δανείσει στον Τραμπ περισσότερα από 2 δισ. δολάρια, ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους.

Μια ιδέα που έχει τεθεί επί τάπητος σε μια σύσκεψη: να πουληθούν τα δάνεια στη δευτερογενή αγορά, αποκάλυψε ένα από τα στελέχη της τράπεζας, η οποία ωστόσο δεν έτυχε αποδοχής, εν μέρει επειδή δεν είναι σαφές ποιος θα ήθελε να αγοράσει τα δάνεια και τα προβλήματα που κουβαλούν μαζί τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.