ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ:Μικρότερη των προβλέψεων η αύξηση των θέσεων εργασίας τον Αύγουστο

15:54 - 01 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
ΗΠΑ:Μικρότερη των προβλέψεων η αύξηση των θέσεων εργασίας τον Αύγουστο
Αύξηση, που βέβαια υπολείπεται σημαντικά συγκριτικά με τις προβλέψεις των αναλυτών, κατέγραψαν οι νέες θέσεις εργασίας οι οποίες δημιουργήθηκαν στην αμερικανική οικονομία τον Αύγουστο. Ως εκ τούτου, εγείροντας ανησυχίες όσον αφορά την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.

Ειδικότερα, οι καινούργιες θέσεις εργασίας, όπως υποδεικνύεται σε έκθεση της εταιρείας υπηρεσιών μισθοδοσίας ADP, ανήλθαν τον προηγούμενο μήνα σε 374.000, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για δημιουργία 600.000 θέσεων εργασίας.

Βέβαια, σε απόλυτο αριθμό ξεπέρασαν τις θέσεις εργασίας οι οποίες δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο, που είχαν υπολογιστεί σε 326.000.

Κατά τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν σήμερα (1/9), η πλειονότητα των νέων θέσεων προέρχεται από τον ξενοδοχειακό κλάδο και τον κλάδο της ψυχαγωγίας, γεγονός που δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας πως η αγορά θα ανακάμψει από τις δυσκολίες που είχαν δημιουργηθεί λόγω των σημαντικών ελλείψεων εργατικού δυναμικού.

«Η εξέλιξη της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού βάζει εμπόδια στην ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ», επισημαίνει ο Μαρκ Ζάντι, επικεφαλής οικονομολόγος της Moody's, τονίζοντας παράλληλα πως παρά το γεγονός πως η ανάκαμψη συνεχίζεται, εν τούτοις οι ρυθμοί έχουν μειωθεί σημαντικά, καθώς η πορεία της οικονομίας ταυτίζεται με την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα.

Υπενθυμίζεται, επιπλέον, πως αύξηση για πρώτη φορά μετά από πέντε εβδομάδες εμφάνισαν στα τέλη Αυγούστου οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, οι οποίες διατηρήθηκαν βέβαια σε χαμηλό επίπεδο. 

Πιο συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 4.000 στις 353.000 για την εβδομάδα έως τις 21 Αυγούστου, ενώ οικονομολόγοι προέβλεπαν 350.000 αιτήσεις.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένονται με ενδιαφέρον αύριο και οι σχετικές ανακοινώσεις για την ανεργία στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως το ποσοστό θα μειωθεί στο 5,2%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.