ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προ των πυλών το αμερικανικό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

17:00 - 08 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Προ των πυλών το αμερικανικό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο
Ένα «βήμα» πριν ανακοινώσει εμπάργκο στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου βρίσκεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να κάνει σήμερα (8/3) επίσημες δηλώσεις επί του θέματος.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η απαγόρευση θα περιλαμβάνει ρωσικό πετρέλαιο, υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και άνθρακα. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 17:45 ώρα Ελλάδος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το Κογκρέσο είναι αυτό που άσκησε πίεση στην κυβέρνηση Μπάιντεν να κινηθεί πιο γρήγορα.

Η απόφαση ήταν να ληφθεί από κοινού με την ΕΕ, αλλά όπως δήλωσε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη ακόμα ενεργειακά για κάτι τέτοιο.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Κρις Κουνς είχε δηλώσει στο CNN ότι ο Λευκός Οίκος εργάζεται σε στενό συντονισμό με τους Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ για το θέμα. Ο Κουνς είχε δηλώσει ότι οι ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα ή το αργότερο αύριο Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το σχέδιό της για διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και ενίσχυση της ενεργειακής της ασφάλειας, προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από την Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:30 - 08 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.