ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεφωνικό... debate Πούτιν-Σολτς- Ακολουθεί ο Μακρόν

13:27 - 18 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Τηλεφωνικό... debate Πούτιν-Σολτς- Ακολουθεί ο Μακρόν
Μεγάλης διάρκειας τηλεφωνική συνομιλία, στην οποία εξέφρασαν τις θέσεις τους σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία είχαν την Παρασκευή ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γερμανός καγκελάριος ζήτησε να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος από τη μεριά του κατηγόρησε το Κίεβο ότι καθυστερεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Στη διάρκεια της συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, που διήρκησε πάνω από μία ώρα, ο Σολτς υπογράμμισε ότι πρέπει να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση και να σημειωθεί πρόοδος στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης το συντομότερο δυνατό, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι ο Πούτιν «σημείωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου αναζητεί με κάθε δυνατό μέσο να καθυστερήσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, κάνοντας ολοένα και λιγότερο ρεαλιστικές προτάσεις».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η συνομιλία των δύο ανδρών ήταν «σκληρή».

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι ο Πούτιν θα συνομιλήσει επίσης με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν σήμερα, γύρω στις 18:00 ώρα Ελλάδας.

«Ο πρόεδρος έχει προγραμματιστεί να έχει τηλεφωνική συνομιλία απόψε. Εφόσον έχει ήδη ανακοινωθεί από τη γαλλική πλευρά, θα το πω ότι θα είναι μια συνομιλία με τον Εμανουέλ Μακρόν. Νομίζω ότι μετά τις 7 μ.μ. ώρα Μόσχας [6 μ.μ. ώρα Ελλάδας] θα δώσουμε το κατάλληλο μήνυμα», είπε ο κ. Πεσκόφ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.