ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το τέλος της ουδετερότητας για Σουηδία και Φινλανδία

08:28 - 16 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Το τέλος της ουδετερότητας για Σουηδία και Φινλανδία
Δύο από τα παραδοσιακά ουδέτερα μέλη της ΕΕ, η Σουηδία και η Φινλανδία, έκαναν ένα περαιτέρω βήμα προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ το Σαββατοκύριακο.

Πρόκειται για μια ιστορική αλλαγή που εντάσσεται στο ντόμινο εξελίξεων που προκαλεί παγκοσμίως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών που συγκεντρώνονται σήμερα στις Βρυξέλλες ενδέχεται να συζητήσουν πώς θα βοηθήσουν στην άμβλυνση των ανησυχιών της Τουρκίας στις δύο πιθανές προσθήκες στη στρατιωτική συμμαχία.

Στο άλλο άκρο, οι υπουργοί θα προσπαθήσουν για άλλη μια φορά να ανατρέψουν την αντίσταση της Ουγγαρίας στο εμπάργκο του ρωσικού πετρελαίου. Οι διπλωμάτες είναι απογοητευμένοι, καθώς καθυστερεί η συμφωνία για τον έκτο γύρο κυρώσεων. Η άρνηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν έρθει σε ρήξη με τη Ρωσία τον έχει αποξενώσει ακόμα και με συμμάχους του εντός ΕΕ, όπως η Πολωνία.

Δεν είναι μυσιτκό πως οι διπλωμάτες στις Βρυξέλλες ανησυχούν, καθώς η ΕΕ εμφανίζεται κατακερματισμένη όταν προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ενιαίο μέτωπο κατά του Πούτιν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.