ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ερντογάν παρουσίασε το τουρκικό «Παπανικολής»- Βολές στην Ελλάδα

19:12 - 23 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Ο Ερντογάν παρουσίασε το τουρκικό «Παπανικολής»- Βολές στην Ελλάδα
Στην τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου Hızırreis στο ναυπηγείο Γκιολτσούκ της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε τη Δευτέρα (23/5) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και φυσικά δεν... παρέλειψε να αναφερθεί στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ούτε λίγο ούτε πολύ πως η Ελλάδα ευθύνεται που η Τουρκία "αναγκάζεται" να αναπτύξει την αμυντική της βιομηχανία.

 «Ο κακός γείτονας μάς έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, το νέο υποβρύχιο Hızırreis θα τεθεί σε λειτουργία το 2023, ενώ το υποβρύχιο Selmanreis το 2027. Ανέφερε ακόμη πως μέχρι το 2027 το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας θα έχει έξι νέου τύπου υποβρύχια.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, προχωρούν και οι προετοιμασίες για το εθνικής κατασκευής υποβρύχιο της χώρας. Είπε ότι η κατασκευή του ξεκινά το 2025 και σχεδιάζουν να το παραδώσουν στο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας εντός πέντε-έξι ετών.

«Έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα που θα κάνουν το ναυτικό μας ισχυρότερο και πιο αποτρεπτικό για την ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας» συμπλήρωσε.

Τα υποβρύχια που παίρνει η Τουρκία από τη Γερμανία είναι ίδιου τύπου με αυτά που έχει η Ελλάδα, όπως το «Παπανικολής», στο πλαίσιο της συμφωνίας Βερολίνου και Άγκυρας ήδη από το 2009. Τα ηλεκτρονικά τους συστήματα, ωστόσο, θα τα κατασκευάσουν οι ίδιοι οι Τούρκοι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.