ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ifo: Πολλές γερμανικές επιχειρήσεις σχεδιάζουν να αυξήσουν τις τιμές

11:01 - 05 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Ifo: Πολλές γερμανικές επιχειρήσεις σχεδιάζουν να αυξήσουν τις τιμές
Πολλαπλασιάζονται συνεχώς οι γερμανικές εταιρείες που σχεδιάζουν να αυξήσουν τις τιμές τους σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ifo Institute.

Πιο συγκεκριμένα, το ινστιτούτο ifo ανέφερε ότι ο δείκτης προσδοκιών τιμών για τους επόμενους μήνες διαμορφώθηκε στις 53,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο, από 48,1 τον Αύγουστο. Από την άλλη, για τα τρόφιμα ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 100 μονάδες, από 96,9 μονάδες τον Αύγουστο. 

«Δυστυχώς, αυτό πιθανώς σημαίνει ότι το κύμα πληθωρισμού δεν πρόκειται να υποχωρήσει», λέει ο Timo Wollmershäuser, επικεφαλής ροβλέψεων στο ifo. «Ειδικά όταν πρόκειται για το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια, ο αγωγός τιμών δεν έχει ακόμη εξαντληθεί».

Βάσει των στοιχείων του ινστιτούτου, στο εμπόριο, οι εταιρείες που σχεδιάζουν να αυξήσουν τις τιμές τους είναι ειδικότερα οι πωλητές ειδών φαρμακείου, λουλουδιών, φυτών και προϊόντων για κατοικίδιων, παιχνιδιών, ποδηλάτων και ακίνητων.

ifo germany 510

Υπενθυμίζεται πως ισχυρή πτώση κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που καταρτίζει το ινστιτούτου Ifo στη Γερμανία για τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ενόψει του χειμώνα που έρχεται και εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ifo, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος διαμορφώθηκε στις 84,3 μονάδες έναντι 88,5 μονάδων τον Αύγουστο κάτι που αποτελεί τη χειρότερη μέτρηση του δείκτη από τον Μάιο του 2020.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.