ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Εντός δύο μηνών η παράδοση των Leopard στην Ουκρανία

13:29 - 26 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Γερμανία: Εντός δύο μηνών η παράδοση των Leopard στην Ουκρανία
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε την Πέμπτη ότι αρχίζουν αμέσως συζητήσεις με την αμυντική βιομηχανία της χώρας του για την τάχιστη παραγωγή αρμάτων μάχης Leopard 2, που σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Focus θα παραδοθούν στην Ουκρανία πριν το τέλος Μαρτίου.

Ο κ. Πιστόριους υποσχέθηκε ότι το Κίεβο θα παραλάβει τα τανκς μέχρι το «τέλος του πρώτου τριμήνου», κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε γερμανικό στρατόπεδο στη Σαξονία-Άνχαλτ την Πέμπτη. Όταν ρωτήθηκε εάν αυτό επισπεύδεται για να ενισχυθεί η Ουκρανία ενόψει μιας αναμενόμενης ρωσικής εαρινής επίθεσης, ο κ. Πιστόριους είπε μια τέτοια παράδοση θα είναι «έγκαιρη».

«Το πρωταρχικό μου καθήκον τώρα είναι να ξεκινήσω συνομιλίες με την αμυντική βιομηχανία με στόχο τη σημαντική μείωση του χρόνου προμήθειας», είπε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο στρατιωτικής άσκησης στο Άλτενγκραμποφ, στην ανατολική Γερμανία.

«Αν κοιτάξετε τα πυρομαχικά, υπάρχει επίσης το θέμα της ποσότητας. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα που θα θίξω στις συνομιλίες μου με την αμυντική βιομηχανία, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα εάν το επιτρέψει το πρόγραμμα», πρόσθεσε.

Η εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών στη χρήση των αρμάτων Leopard αναμένεται να αρχίσει σύντομα στη Γερμανία. Επίκειται άμεσα και η εκπαίδευση Ουκρανών στη χρήση των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Marder.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.