ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με ενίσχυση της «πυρηνικής τριάδας» απαντά στη Δύση ο Πούτιν

13:55 - 23 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Με ενίσχυση της «πυρηνικής τριάδας» απαντά στη Δύση ο Πούτιν
Έναν χρόνο (παρά μία ημέρα) αφότου διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον πόλεμο -παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει- και επαναφέρει στο προσκήνιο τις πυρηνικές απειλές.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία θα δώσει αυξημένη προσοχή στην ενίσχυση των πυρηνικών της δυνάμεων, αναπτύσσοντας έναν νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο που καθυστέρησε πολύ, αναπτύσσοντας υπερηχητικούς πυραύλους και προσθέτοντας στον στόλο της νέα πυρηνικά υποβρύχια.

Αρχικά, ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε την Πέμπτη (23/2) το στρατό «εγγυητή» της σταθερότητας του ρωσικού κράτους και δεσμεύθηκε να αυξήσει την παραγωγή της αμυντικής βιομηχανίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

«Ένας σύγχρονος και αποτελεσματικός στρατός και πολεμικό ναυτικό αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια και την κυριαρχία της χώρας, εγγύηση για τη σταθερή της ανάπτυξη και το μέλλον της», τόνισε ο Πούτιν σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας, μία ημέρα πριν την πρώτη επέτειο από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Για τον λόγο αυτό, όπως και στο παρελθόν, θα δώσουμε κατά προτεραιότητα προσοχή στην ενίσχυση των αμυντικών μας ικανοτήτων», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν επεσήμανε ότι επιθυμεί «να ηγηθεί της ισορροπημένης και υψηλής ποιότητας ανάπτυξης όλων των συνιστωσών των ενόπλων δυνάμεων», εξοπλίζοντάς τες κυρίως «με νέα συστήματα πληγμάτων, εξοπλισμό αναγνώρισης και επικοινωνίας, drones και συστήματα του πυροβολικού».

Πυρηνική τριάδα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα διατηρήσει αυξημένη προσοχή στην ενίσχυση των πυρηνικών της δυνάμεων.

Τα σχόλιά του ακολουθούν την αναστολή διμερούς συνθήκης ελέγχου πυρηνικών όπλων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Όπως και πριν, θα δώσουμε αυξημένη προσοχή στην ενίσχυση της πυρηνικής τριάδας», είπε ο Πούτιν, αναφερόμενος στους πυρηνικούς πυραύλους που βασίζονται σε ξηρά, θάλασσα και στον αέρα.

Ο Πούτιν είπε ότι για πρώτη φορά, οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Sarmat - ένα όπλο ικανό να μεταφέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές - θα αναπτυχθούν φέτος.

«Θα συνεχίσουμε τη μαζική παραγωγή υπερηχητικών συστημάτων Kinzhal που βασίζονται στον αέρα και θα ξεκινήσουμε τις μαζικές προμήθειες υπερηχητικών πυραύλων Zircon με βάση τη θάλασσα», δήλωσε ακόμα και πρόσθεσε ότι η Ρωσία πρόκειται να ξεκινήσει στρατιωτικές ασκήσεις με την Κίνα στη Νότια Αφρική.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:10 - 23 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.