ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαβρόφ: Ευχαριστεί την Κίνα και επιτίθεται στην Ευρώπη

19:51 - 26 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
Λαβρόφ: Ευχαριστεί την Κίνα και επιτίθεται στην Ευρώπη
Με αφορμή την πρόταση της Κίνας για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τη Δύση για τη στάση που κρατά απέναντι στη Ρωσία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως βλέπει «σοβαρά εμπόδια» στην αναζήτηση μιας ειρηνικής επίλυσης στην Ουκρανία, υποδεχόμενος στη Μόσχα τον Κινέζο απεσταλμένο Λι Χουί.

Ο Χουί κατέθεσε στην Ευρώπη πρόταση για κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, που, όμως, προϋποθέτει ότι η Ρωσία θα κρατήσει όλα τα προσαρτημένα εδάφη.

Παράλληλα, η Κίνα ζητά από την Ευρώπη να μην ακούει τις αντιρρήσεις τις ΗΠΑ και να ακολουθήσει δική της... γραμμή. Όπως είναι φυσικό, όμως, μία τέτοια πρόταση πέφτει στο κενό.

Θεωρείται βασικά από τους Ευρωπαίους ως απόδειξη ότι η Κϊνα δεν έχει ουδέτερη στάση, όπως υποστηρίζει.

Πάντως, ο Λαβρόφ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ «επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Μόσχας για μια πολιτικο-διπλωματική επίλυση της σύγκρουσης, υπογραμμίζοντας τα σοβαρά εμπόδια που δημιουργούν η Ουκρανία και οι δυτικοί υποστηρικτές της για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών».

«Ο Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Κίνα για την ισορροπημένη θέση της απέναντι στην ουκρανική κρίση και εξέφρασε τη μεγάλη εκτίμησή του για την προθυμία του Πεκίνου να διαδραματίσει θετικό ρόλο στη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης», προσθέτει η ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:01 - 26 Μαϊ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.