ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιος θα πληρώσει τα 411 δισ. για την Ουκρανία;

09:48 - 21 Ιουν 2023 | Ειδήσεις
Ποιος θα πληρώσει τα 411 δισ. για την Ουκρανία;
Το τίμημα για να αντιστραφεί η ζημιά που έχει προκληθεί στην Ουκρανία από την εισβολή της Ρωσίας μπορεί να φτάσει τα 411 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Πολλές χώρες θεωρούν ότι η Μόσχα θα πρέπει τελικά να επωμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του κόστους, ωστόσο, μέχρι κάτι τέτοιο να καταστεί εφικτό, χρειάζονται άλλες πηγές κεφαλαίων.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόβσκις, ελπίζουν να εξασφαλίσουν κάποιους πόρους στη Διάσκεψη για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας στο Λονδίνο.

Με οικοδεσπότη τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak, η Διάσκεψη στοχεύει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Ως προοίμιο, η ΕΕ ανακοίνωσε χθες 50 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια και επιχορηγήσεις, που θα καταβληθούν τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, η αντίδραση από άλλες χώρες μεμονωμένα είναι αργή και η Διάσκεψη αναμένεται να ασκήσει πίεση.

Παράλληλα, οι ιδιωτικές εταιρείες είναι επίσης διστακτικές να επενδύσουν όσο διαρκεί ο πόλεμος, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο προκειμένου να αμβλύνει τις ανησυχίες τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.