ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γάζα: Κατεστραμμένες οι υγειονομικές υπηρεσίες-Περίπου 15.900 οι νεκροί ως τώρα

17:26 - 05 Δεκ 2023 | Ειδήσεις
Γάζα: Κατεστραμμένες οι υγειονομικές υπηρεσίες-Περίπου 15.900 οι νεκροί ως τώρα
Πάνω από 15.900 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα μετά το ξέσπασμα του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, δήλωσε την Τρίτη (5/12) η Παλαιστίνια υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται 250 υγειονομικοί.

«Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται σταθερά παρά τις διεθνείς εκκλήσεις προς τις ισραηλινές δυνάμεις να περιορίσουν τη συμφορά για τους αμάχους στη νέα φάση της στρατιωτικής επίθεσης στη Γάζα, που ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου όταν κατέρρευσε η ανακωχή με τη Χαμάς», δήλωσε η υπουργός Υγείας Μάι αλ-Κάιλα σε συνέντευξη Τύπου στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

Περισσότεροι από 40.900 άνθρωποι στη Γάζα έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου που δημοσιοποιήθηκε μετά την ενημέρωση.

«Οι υγειονομικές υπηρεσίες στη Γάζα είναι κατεστραμμένες. Στο νότιο τμήμα του πυκνοκατοικημένου θύλακα, όπου το Ισραήλ έχει επικεντρώσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας την Παρασκευή, λειτουργούν με την ελάχιστη δυναμικότητά τους μόνο πέντε νοσοκομεία με συνολικό αριθμό 1.300 κλινών.

Οι αεροπορικές επιθέσεις έχουν πλήξει υποδομές υγείας και νοσοκομεία και οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν θέσει υπό κράτηση 30 υγειονομικούς κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν ως αντίποινα στην εισβολή στις 7 Οκτωβρίου ενόπλων της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

260 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 3.200 τραυματίστηκαν στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε η Μάι αλ-Κάιλα.

Ακόμη, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε στο Reuters, μέσα από το νοσοκομείο Νάσερ στην πόλη Χαν Γιούνες της νότιας Γάζας, ότι σήμερα το πρωί μόνο (5/12) μεταφέρθηκαν εκεί 43 πτώματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:29 - 05 Δεκ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.