ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα πρόκληση τα κονδύλια για τον ευρωστρατό- Οι προτάσεις

09:35 - 05 Μαρ 2024 | Ειδήσεις
Νέα πρόκληση τα κονδύλια για τον ευρωστρατό- Οι προτάσεις
Η Κομισιόν αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα (5/3) ένα σαρωτικό σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας του μπλοκ, αλλά αν δεν βρει επαρκή κεφάλαια, η πρωτοβουλία κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η ΕΕ θα αυξήσει την παραγωγή όπλων και θα διαθέσει μετρητά για κοινά στρατιωτικά έργα, συμπεριλαμβανομένης της αντιπυραυλικής άμυνας.

Ωστόσο, με τον προϋπολογισμό που έχει ήδη συμφωνηθεί, θα έχει το πολύ μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να δαπανήσει για την άμυνα για αρκετά χρόνια. Ένα ποσό που δεν είναι αρκετό.

Σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Bloomberg, η Γαλλία, η Πολωνία και η Εσθονία προτείνουν στο μπλοκ μια προσέγγιση παρόμοια με αυτή που χρειάστηκε για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19, όταν αναπτύχθηκαν κοινά ομόλογα.

«Οι κίνδυνοι μιας αμυντικής βιομηχανίας που δεν είναι εξοπλισμένη για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας ασφάλειας δεν είναι λιγότερο στρατηγικοί και αξίζουν μια κοινή απάντηση», αναφέρει το έγγραφο.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:43 - 05 Μαρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.