ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Κίνα το πρώτο ταξίδι του Πούτιν μετά την επανεκλογή

14:13 - 19 Μαρ 2024 | Ειδήσεις
Στην Κίνα το πρώτο ταξίδι του Πούτιν μετά την επανεκλογή
Tην Κίνα θα επισκεφτεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον Μάιο στο πρώτο μεγάλο ταξίδι του για τη νέα προεδρική του θητεία, σύμφωνα με το Reuters, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Σι Τζινπίνγκ.

To πρακτορείο αναφέρει πως διασταύρωσε την είδηση από διαφορετικές πηγές και σημειώνει πως η επιλογή Πούτιν, προφανώς δεν είναι τυχαία.

Η Κίνα, η Ινδία, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα είναι από τις χώρες που συνεχάρησαν τον Πούτιν για τη νέα εκλογική του νίκη, την ώρα που ασφαλώς οι δυτικές χώρες κάνουν λόγο για στημένες κάλπες και τον απαξιώνουν.

Η Κίνα και η Ρωσία συμφώνησαν σε μία συνεργασία τον Φεβρουάριο του 2022 όταν ο Πούτιν επισκέφθηκε το Πεκίνο λίγες μέρες πριν στείλει δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία, πυροδοτώντας τον πιο αιματηρό χερσαίο πόλεμο στην Ευρώπη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την Κίνα ως τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή τους και τη Ρωσία ως τη μεγαλύτερη απειλή, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει ότι αυτός ο αιώνας θα καθοριστεί από μια υπαρξιακή διαμάχη μεταξύ δημοκρατιών και απολυταρχικών καθεστώτων.

Ο Πούτιν και ο Σι μοιράζονται μια ευρεία κοσμοθεωρία, η οποία χαρακτηρίζει τη Δύση παρακμιακή. Η Κίνα, επίσης, αμφισβητεί την υπεροχή των ΗΠΑ σε οτιδήποτε, από τους κβαντικούς υπολογιστές και τη συνθετική βιολογία μέχρι την κατασκοπεία και τη σκληρή στρατιωτική ισχύ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.