ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H «Σούπερ Τρίτη» μίλησε: Ζευγάρι Μπάιντεν-Τραμπ στις εκλογές των ΗΠΑ

09:16 - 06 Μαρ 2024 | Εκλογές ΗΠΑ
H «Σούπερ Τρίτη» μίλησε: Ζευγάρι Μπάιντεν-Τραμπ στις εκλογές των ΗΠΑ
Η "Σούπερ Τρίτη" έβγαλε το ζευγάρι των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ σάρωσαν στις εσωκομματικές εκλογές που έγιναν ταυτόχρονα σε 15 πολιτείες και πλέον δύσκολα μπορεί να αποτραπεί η μεταξύ τους αναμέτρηση τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ο Τραμπ επικράτησε στις 12 από τις 15 ψηφοφορίες των Ρεπουμπλικάνων, με τη Νίκι Χέιλι να μην μπορεί να του βάλει σοβαρά εμπόδια. Αντίστοιχα, ο Τζο Μπάιντεν, παίζοντας ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο αναδείχθηκε νικητής στις 14 από τις 15 πολιτείες. Ηττήθηκε μόνο στην αμερικανική Σαμόα από τον... άσημο διεκδικητή του χρίσματος Τζέισον Πάλμερ.

«Ήταν μια καταπληκτική νύχτα», δήλωσε αμέσως μετά ο Τραμπ και υποσχέθηκε να ενώσει μια «διχασμένη χώρα».

{https://twitter.com/bennyjohnson/status/1765216334860726559}

Από την άλλη μεριά ο Μπάιντεν επανέλαβε πως μία «δεύτερη θητεία Τραμπ θα σήμαινε επιστροφή στο χάος».

«Θα συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά ή θα επιτρέψουμε στον Ντόναλντ Τραμπ να μας παρασύρει προς τα πίσω, στο χάος, τη διαίρεση και το σκοτάδι που καθόρισε τη θητεία του;» διερωτήθηκε. Ανέφερε την «πρόοδο» που επιτεύχθηκε υπό την ηγεσία του και πρόσθεσε: «Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, όλη αυτή η πρόοδος κινδυνεύει» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η επανάληψη της αναμέτρησης του 2020 ανάμεσα σε Μπάιντεν και Τραμπ μοιάζει λοιπόν αναπόφευκτη και φυσικά κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:40 - 06 Μαρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.